Hírek

Minden, amit várni érdemes a Star Wars-univerzumtól – Hírek a Star Wars Celebration 2023-ról

Az idén Londonban tartott Star Wars Celebration hozott minden jót és finomságot: Ahsoka sorozat előzetes, Acolyte premierdátumot és Andor 2. évados berendelést. Legfontosabb hírek egy messzi, messzi galaxisból.

Ahsokát várni nem kell félni

A mandalóri 2. évados debütálása (az animációs sorozatról, A klónok háborújáról nem is beszélve) óta izgalomban tartja a rajongókat az élőszereplős Ahsoka széria, amit 2023-ra ígért a Disney. Egy kicsit közelebbi dátummal – 2023 augusztusa – is szolgáltak a Celebrationön és az első teaserrel is.

A sorozatot Dave Filoni írja, a producer Jon Favreau és Kathleen Kennedy,. Maga a sorozat A mandalóri idővonalán játszódik. A főszerepet ismét Rosario Dawson játssza, de két ismerős név is felbukkan még: Mary Elizabeth Winstead (mint Hera Syndulla) és Natasha Liu Bordizzo (mint Sabine Wren).

Acolyte: mintha a Jégvarázst ötvöznénk a Kill Billel

Az Ahsoka mellett bejelentették a Köztársaság dicső aranykorába kalauzoló Acolyte premierjét is: 2024.

Leslye Headland (Russian Doll) sorozatterve eddig elég meggyőző, főleg hogy elmondása szerint olyan lesz, “mintha Jégvarázs találkozna a Kill Billel”.

Mindig is le akartam merülni annak a Star Wars univerzumnak a mélyére, amit annyira szeretek, és elmondani az egész világának a történetét a rossz fiúk szemszögéből

– nyilatkozta Headland a Celebrationön.

Időben a Köztársaság Fénykora (High Republic) előzménytrilógia kezdete eleji időben járunk. Ez az az időszak, amikor a rosszfiúk túlerőben vannak. Nagyon izgatott vagyok, hogy olyan eseményeket fogtok látni, amit élőszereplős formában eddig nem.

Egy misztikus thriller lesz, amely a galaxis titkokkal és a sötét oldal felemelkedésének jeleit kutatja a Köztársaság fénykorának utolsó napjaiban. A történet néhány egykori padawan köré épül, akik jedi mesterükkel együtt kezdenek el különböző ügyeknek utána járni.

Carrie-Anne Mosszal és Dafne Keennel erősít a legújabb Star Wars sorozat

Ők dirigálják a Skeleton Crew-t:

Az Oscar-díjátadó után nem sokkal derült ki, hogy az immár Oscar-díjas The Daniels (Danielék) a Star Wars: Skeleton Crew egyik epizódját fogják rendezni. Melléjük csatlakozott később A zöld lovag rendezője, David Lowery, most pedig további új rendezőket jelentettek be: Jake Schreier (Papírvárosok, Beef), Bryce Dallas Howard (Dads, A mandalóri) és Lee Isaac Chung (Minari – A családom története). Kezdetektől Jon Watts (Pókember: Nincs hazaút) van jelen a sorozatnál.

LONDON, ENGLAND – APRIL 07: (L-R) Host Ali Plumb, Jude Law, Ravi Cabot Conyers, Robert Timothy Smith and Kyrianna Kratter onstage during the studio panel for Skeleton Crew at the Star Wars Celebration 2023 in London at ExCel on April 07, 2023 in London, England. (Photo by Kate Green/Getty Images for Disney)

 

A Skeleton Crew főszereplője Jude Law, akit a széria gyerekszínészei – Ravi Cabot-Conyers, Kyriana Kratter
és Robert Timothy Smith – követtek a Celebrationön. Negyedik színésztársuk , Ryan Kiera Armstrong lesz. A sorozat róluk is fog szólni: négy gyermekről, akik biztonságosnak tűnő bolygójukon találnak valami megmagyarázhatatlant.

Az Andor rajongói megnyugodthatnak: 2024-ben érkezik a 2. évad

Bár az Andor sokaknak visszahozta a hitét a Star Wars univerzumba, a nézői számok valahogy elmaradtak. De szerencsére a folytatást ez nem érintette: a Star Wars Celebrationön bejelentették a 2. évadot és azt, hogy 2024-ben már nézhetjük is. Az új és egyben fejező szezon Andor lázadóvá válásának legfordulatosabb állomásait fogja elbeszélni.

Star Wars: Andor évadkritika – A messzi-messzi galaxis érzékeny búcsúja a Skywalkerektől és a fanservice-től

Visszatérnek a galaxisba a Star Wars-filmek: 3 mozifilmen dolgoznak jelenleg

Kathleen Kennedy, a Star Wars franchise-ért felelős producere bejelentette, hogy a jövőbe tartanak. Első tervezett filmjük a Skywalker kora után 15 évvel veszi fel a fonalat, és az új Jedi Rend megteremtésének mikéntjét ismerhetjük meg benne – így viszont láthatjuk Reyt és az őt alakító Daisy Ridleyt. A rendező Sharmeen Obaid Chinoy (Transgender, Egy lány az árral szemben) lesz, aki a Ms. Marvelben már bizonyított a Disney-nek.

A jövőbe tekintéssel nem felejtik a múltat – biztosított mindenkit Kennedy -, ugyanis készül egy film a legelső Jediről. Történét pedig James Mangold (Logan, Az aszfalt királyai) rendező fogja elbeszélni.

És nincs univerzumépítés sorozatok és filmek nélkül! Egy a Star Wars-jelenében játszódó történet összefésülését vállalta magára Dave Filoni (rendezőként) Jon Favreau producerrel karöltve. Egy háború előszele készül a Megmaradt Birodalmiak (Imperial Remnant) és az Új Köztársaság (New Republic) között. A Celebrationön annyit árultak el egyelőre, hogy ebbe a filmben szeretnék összefűzni a Disney +-ra készült sorozatokat.

Végül, de nem utolsó sorban: Indiana Jones!

Nem lesz része a Star Wars franchise-nak, de egy kíváncsiság csigázó trailer sosem árt! A Star Wars Celebrationön mutatták be az Indiana Jones és a Sors tárcsája legújabb előzetes:

Forrás: Disney Magyarország

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×