A Roboraptor egy popkulturális blog, amelynek elsődleges célja tájékoztatni és edukálni a legújabb vagy legfontosabb film, sorozat, könyv és képregény megjelenésekről, továbbá felhívni a figyelmet a radar alatti, de értékében nagyon is fontos alkotásokra. Szerkesztőségünk támogatja a popkulturális produktumok közérthető feldolgozását, értelmezését és terjesztését.

Konkrét hirdetési ajánlatunkért keressen minket alábbi elérhetőségeinken!

Kapcsolat

  • Scheirich Zsófia, felelős szerkesztő: roboraptorblog@gmail.com
  • PR cikkeket és linkelhelyezést a WhitePress rendszerén keresztül is fogadunk!

Rólunk

A Roboraptort 2014-ben hozta létre Muchichka László és Zsótér Indi Dániel, először a Blog.hu felületén. 2015-ben a blog átköltözött a Roboraptor.24.hu-ra, mint a 24.hu micro site-ja, 2022 júniusától pedig önálló felületként, a Roboraptor.hu-n működik tovább.

A Roboraptor 9 éves működése alatt a célja a következő lett: magas szakmai színvonalon tájékoztasson a legújabb popkulturális trendekről, újdonságokról mind írásos, mind pedig audiovizuális (kibeszélők, podcast) formában. Az évek során az ország egyik számos helyén jegyzett független geek portálja lett: sikeresen megtalálta saját közönségét, stabil olvasókörét. Otthonosan mozgunk a fesztiválokban és más popkulturális eseményekben is: magyar filmfesztiválról (Cinefest, Titanic) vagy rajongói eseményekről (VIECC, Budapest Comic Con, Mondocon, PlayIT) készítettünk helyi tudósítást, beszámolót. A beszámolók mellett közösségépítő tevékenységet is folytattunk: megrendeztünk több kvízesetet, többek között a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon és Hungaroconon. Emellett szerveztünk számos ismeretterjesztő eseményt is: filmklubokat (Roboraptor Filmklub, közös estek a Békafilmmel) és kerekasztalbeszélgetéseket (Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál, Pixel Con, Auróra).

Weboldalunk mellett közösségi médiában is erősödünk: aktív olvasóközönséggel működünk Facebook-oldalunk, amely több mint 5000 fős (folyamatosan növekvő) követővel, továbbá egy rajongói Facebook-csoporttal (Raptorsimogató) rendelkezik. Jelen vagyunk az Instagramon és Twitteren is.

Tevékenységünk

A Roboraptor tartalmának gerincét az aktuális filmek, sorozatok, könyvek, játéktesztek képregények kritikája adja, melyeket igyekszünk a lehető leghamarabb megjelentetni. Emellett foglalkozunk elemzésekkel, retrospektív anyagokkal és mindenféle geek életérzéssel kapcsolatos témákkal. Az oldal célja a popkultúra termékeit a megfelelő helyre helyezni, megmutatni, hogy alkotásai milyen sokszor túlmutatnak önmagukon.