HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

A Vaják és az Idő kereke alkotói új fantasysorozat fejlesztésébe kezdenek, egy itthon méltatlanul alig ismert szerző könyvéből

A Platige Image (A Vaják) és a Mount Devil, az Idő kereke executive producerével, Mike Weberrel összefogva új sorozatba vágnak: Tad Williams Másvilág könyveit szeretnék adaptálni.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tad Williams neve itthon a fantasyrajongóknak lehet igazán ismerős. Ugyanis két könyvsorozatának elejét magyarul is megismerhették az Alexandra kiadó gondozásában: a Tündérvidék (A qarok háborúja, Árnyak és menekülők) és a Másvilág (Az ​arany árnyék városa, A Kék Tűz folyója). Utóbbi most esélyt kaphat a szélesebb közönség előtt, ugyanis Mike Weber executive producer – aki korábban az Idő kereke sorozaton és a Jumanji-filmeken dolgozott – bejelentkezett Williams könyvének adaptálására. A projekt a a Vaják sorozatért felelős Platige Image stúdióval közösen készül, akik többek között még olyan videójátékok cinematicján dolgoztak, mint a Metro Exodus, Cyberpunk 2077 és Call of Duty: Warzone, de animációs sorozatok közül a Love, Death and Robotsot is erősítették tudásukkal. További produkciós társként becsatlakozott a Mount Devil, a sorozatot pedig európai produkció lévén a Kreatív Európa Média programja is támogatja, továbbá segít az írók és showrunnerek keresésében is.

Tad Williams Másvilág könyveinek adaptációja nem kis feladat lesz.

Az „epikus cyberpunk-fantasy kaland” elnevezés csak a jéghegy csúcsa!

Williams négykötetes regényfolyama egy olyan időben játszódik, amikor a kalandok kora véget ért, és az élmények átvonultak a szuperszámítógépek virtuális világába. Egy olyan világba, ahol minden megtörténet. Életed legnagyobb kalandja egy középkori tavernában. Intergalaktikus utazás egy messzi, messzi galaxisba. Saját bőrödön élheted meg az első világháború borzalmait. De a hétköznapi nyugis életed is a virtuális térben zajlik. Meg a szervezett bűnözés is.

HIRDETÉS

Az álmokat ígérő rendszert két generáció legnagyobb koponyái fejlesztették, hatalmas anyagi befektetéssel a hátuk mögött, ám amit alkottak, elszabadult. És az emberiség legnagyobb energiaforrását akarja: a gyermekeket. A veszélyről csak néhányan tudnak.

Tad Williams hibridnek nevezhető Másvilág könyvei talán aktuálisabbnak ígérkeznek, mint megjelenése idején. Mike Weber szerint az az ember és a technológiai fejlődés közötti konfliktus, amit Tad Williams kifejt regényeiben a legfontosabb mű. Úgy írja le ezt, ahol a valóság és a virtuális közötti választás az élet-halál kérdéssé válik. A szerző előrelátó témája pedig egy sci-fi dráma sorozatok kitűnő alapja lehet. Reméljük, meg tud valósulni az adaptáció, mert potenciál az van benne bőven.

Forrás: Deadline