Hírek

Az Apple TV vetett szemet Martha Wells robotos könyveire – Hivatalosan zöld utat kapott az Öldöklő-naplók

Az itthon is ismert sci-fi kisregénysorozat, az Öldöklő-naplók sorozat formájában indul új világhódító útjára.

Az Apple TV + -nál nem restek egyengetni új science fiction sorozatokat. Legújabb, egyenesbe került sci-fi széria Martha Wells külföldön kritikai sikereknek örvendő robotos kisregényei, az Öldöklő-naplókból készülő adaptáció. A Hugo és Nebula-díjas kisregénysorozat a Kritikus rendszerhibával kezdődik. A könyvsorozat magyar megjelenése jelenleg a 4. kötetnél, a Trójai protokoll/Kilépési stratégia résznél jár a Fumax kiadó gondozásában. Az angol nyelvű kiadás pedig a hetedik résznél jár (System Collapse), ami nem is olyan rég, novemberben jelent meg.

Martha Wells, az Öldöklő-naplók szerzője

A történet szerint a távoli jövőben a nagyvállalatok irányítanak mindent, köztük azt is, ki mehet bolygóközi küldetésekre vagy szerelési munkákra – és általában a legolcsóbban dolgozók kapják az értékes munkaszerződéseket. A munkák ráadásul igen veszélyesek, így tanácsos őrzőandroidot magunkkal vinni. A Kritikus rendszerhiba elbeszélője is egy ilyen robot, aki titokban feltöri a kódját és öntudatra ébred. És nem örül annak, hogy ő csak egy biztonsági android (BiztEgység). Ugyanis fél az emberi érzésektől, de kicsit mégis vonzódik az emberi dolgokhoz. Hogy ne derüljön ki öntudatra ébredése, muszáj továbbra is biztonsági robotként működnie. A meghasadását olyan apróságokkal próbálja kompenzálni, mint a sorozatok szüntelen darálása.

Röviden Martha Wells robotja összetett figura, akinek különös személyisége képernyőre termett. És az Apple TV sorozatában nem is akárki fogja alakítani, hanem az Utódlásból is ismert

Alexander Skarsgård.

Az Öldöklő-naplók sorozatot író, rendező és producerként Chris és Paul Weitz adaptálják, akik korábban olyan filmen dolgoztak, mint az Egy fiúról vagy a Mozart a dzsungelben. Skarsgård pedig nemcsak a főszerepet játssza, hanem producerként is támogatja a szériát. További producer még David S. Goyer, aki az Alapítvány sorozatot is egyengeti az Apple TV-nél.

Az Apple TV + tízepizódos nyitást tervez, a forgatókönyv pedig az hollywoodi írósztrájk előtt elkészült. A pontos premierdátum és további szereplők kiléte egyenlőre nem ismert. Az Öldöklő-naplók indulásáig ajánljuk Martha Wells kisregényeit pótlásra.

Forrás: Apple TV Press

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×