HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Jeff VanderMeer egy új könyv erejéig visszatér az Expedíció világába

Tíz évvel az első Déli Végek-regény megjelenése után.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Jeff VanderMeer neve az Egyesült Államokban és itthon is a Déli Végek-trilógia első kötetével, az Expedíció (angolul: Annihiliation) c. regénnyel. A trilógia azóta a  weird fiction egyik jelentős műve lett, Alex Garland 2018-ban pedig forgatott belőle adaptációt Annihiliation címen, Natalie Portman főszereplésével (jelenleg a Netflixen érhető el).

Bár VanderMeer azóta számtalanszor megmutatta, mennyire termékeny és a weirdhez jó érzékkel nyúló szerző (lásd Borne vagy Kolibriszalamandra kritikánkat), az Expedíció megjelenésének 10. évfordulóján visszatér annak világába egy regény erejéig. Elmondása szerint nem tervezte folytatni a lezárt trilógiát, de az évek alatt számos ötlet maradt benne az X Térség világa kapcsán.

Az Absolution című, immár hivatalosan is negyedik Déli Végek-könyv 2024. október 22-én érkezik angol nyelven.

Az új VanderMeer könyvet gondozó Farrar, Straus and Giroux az új regénnyel együtt a trilógiát is újra kiadja, N. K. Jemisin (Az ötödik évszak szerzője), Helen Macdonald és Karen Jay Fowler bevezetőjével együtt. A kiadó pedig az új könyv és a trilógia újrakiadásának borítóját is leleplezte:

HIRDETÉS

Jeff VanderMeer új könyvének borítója

 

VanderMeer ígérete szerint ez eddigi legrejtélyesebb, legszívfájdítóbb, de mégis legvidámabb regénye.

Amíg várjuk az Absolution megjelenését, ajánljuk bevizsgálásra a Déli Végek alaptrilógiát vagy magát az Expedíció filmet.

Az ember tökéletlenségében szép, de az univerzum ezt másképp gondolja

Forrás: People