Hírek

Az első Stranger Things spin-off nem streamingre, hanem színpadra kerül

November 6. immár hivatalosan is a Stranger Things-nap. A történet szerint ugyanis ezen a napon tűnt el Will Byers a széria 1. évadában. Ezt ünnepelve a Netflix egy rakás merch-csel és egy meglepő spin-off bejelentéssel készült.

A Netflixnek vitatlanul a Stranger Things a legerősebb franchise-za, amelyhez az anyasorozat nyomán számos könyv, képregény, videójáték (egyelőre mobilon), és egyéb merch készült. Sőt, Duffersék világát addig szeretnék ütni, míg az érdekes – készülnek spin-offok. Ám nem lenne a Stranger Things az, ami, ha a szokványos módon történnének a dolgok. Jelenleg tervbe van véve egy ST-animációs sorozat, továbbá korábbi hírek alapján egy spin-off is készül nagy erőkkel. Amiről annyit tudni, hogy mindenkit meg fog lepni. És így is lett.

Ugyanis a Stranger Things első spinoffja egy színdarab lesz!

Stranger Things: The First Shadow címen érkezik egyelőre a londoni Phoenix színház színpadára. A történet 1959-ben veszi kezdetét, mindennek kezdetén, mielőtt a világ tótágast állt. Hawkinsban minden a legnormálisabb kisvárosi kerékvágásban folyt, amíg meg nem érkezett az új diák, Henry Creel. A 4. évados emlékeinket felidézve pedig sejthetjük, mi lesz innen a központi téma. Az alkotók azt is elhintették, hogy az élelmes rajongók a színdarabban felfedezhetnek olyan kulcselemeket, melyek megmutatják, milye kulcsfontossűgú dolgok várhatóak a széria további cselekményében.

A színdarabot a Duffer testvérek (a sorozat eredeti alkotói) és a rutinos Stranger Things író, Kate Trefry, továbbá Jack Thorne, az Enola Holmes 2 forgatókönyvírója írták. A First Shadowt a Tony-díjas Stephen Daldry rendezi Justin Martinnal közösen.

A darabot december 14-től játsszák a londoni Phoenix Színházban.

Jegyek 2023. november 17. és 2024. augusztus 25. között kaphatóak a darab honlapján.

A Stranger Things: The First Shadow-ban számos kedvenc szereplőt köszönhetünk viszont fiatalabb kiadásban – Joyce Byers, Jim Hopper, Bob Newby és persze Henry Creel, akit jól megismerhettünk a legutóbbi évadban. De képviseltetni fogja magát még Dr. Brenner, Victor és Virginia Creel, Ted Wheeler és Karen Childress (Mike és Nancy anyukája), Lonnie Byers, Charles Sinclair és Sue Anderson (Lucas és Erica anyukája) és Claudia Yount (Dustin anyukája).

Főszerepben a Silent Roar, Hope Street és a Trónok harcából ismerős Louis McCartney, aki Henry Creelt fogja alakítani. Oscar Lloyd (The 47th, Hotel Portofino, 4 O’Clock Club) a fiatal Jim Hopper bőrébe bújik, Isabella Pappas (Finding Alice, The Villains of Valley View, The Nether) pedig a fiatal Joyce szerepét alakítja, Christopher Buckley (David Copperfield, Orphans, Stig of the Dump) pedig Bobot.

A színdarab Instagram oldalán pedig az első próbákba is betekinthetünk képek formájában:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stranger Things On Stage (@stonstage) által megosztott bejegyzés

Arról, hogy más országokban bemutatják-e a Stranger Things színdarabot, vagy hogy egy színházi felvétel formában elérhető lesz-e a Netflixen később, jelenleg nincs hír.

Forrás: Tudum