Hírek

Újra kapható magyarul a Megfojtott virágok alapjául szolgáló könyv

Ismét kapható a Megfojtott virágok. Ha nem volt elég, amit Martin Scorsese filmje nyújtott, ajánlunk a most megjelenő kötetet.

Mondhatni most minden Martin Scorsese legújabb filmjétől, a Megfojtott virágoktól hangos. A hazai mozikban is az elmúlt hét legnézettebb alkotása lett – a csütörtöki premier és múlt vasárnap között 34 085 néző váltott jegyet a filmre.

Ha valakinek nem lett volna elég a történetből 3 óra 26 perc, akkor jó hírrel tudunk szolgálni. Az élmény még elnyújtható, ugyanis a Megfojtott virágok alapjául szolgáló David Grann riportkönyv újra megjelent magyarul. A kötet először 2019. áprilisában jelent meg a Bookline Könyvek gondozásában, ám azóta szép lassan kikopott a magyar könyvesboltok polcairól. Így esélytelen volt elolvasni a Megfojtott virágok premierje előtt. A fájó hiányra kínált enyhet a Gabo kiadócsoportba tartozó Trubadúr Kiadó, akik a film debütálása előtt nem sokkal újra kiadták a könyvet.

A Megfojtott virágok könyv 2023. október 13-án jelent meg.

Nem téveszthető el, ugyanis a könyv a film plakátját kapta ezúttal borítóként.

Megfojtott virágok könyv

 

Ha viszont digitális formában vágyunk a könyvre, november 3-tól igy is élvezhetjük a DiBook Ebook webáruház jóvoltából.

David Grann regénye egy valós eseményt mesél el, amelyet “az amerikai bűnüldözés legsötétebb fejezeteként” hirdet el. A múlt század 20-as éveiben kiderül, hogy egy oklahomai oszázs indiántörzs “művelésre alkalmatlannak” nyilvánított földje alatt az Egyesült Államok legnagyobb olajkészlete húzódik. A törzs tagjai az olaj miatt hirtelen meggazdagodnak, de ezzel nyugalmuknak is vége lesz. Földjüket ellepik az idegen kalandorok és vállalkozók, de a bűnözők sem riadnak vissza hasznot húzni a kínálkozó olajból.

További részletek a Gabo kiadói csoport oldalán olvasható.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×