HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Újra moziba kerül David Lynch Dűne filmje

Bár a Dűne folytatására 2024 márciusáig várnunk kell, addig a Pannónia Entertainment elhozza a mozikba a klasszikus verziót 1984-ből.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Frank Herbert egyaránt klasszikus és kult státuszba érkezett Dűne univerzumát többen próbálták megfilmesíteni. A nemes, ám szinte lehetetlen feladatnak 1971-ben állt neki Hollywood igen ambiciózus ötletekkel. A jogokat megvevő Arthur P. Jacobs produceren keresztül David Leanen, majd Jacobs halála után Alejandro Jodorowskyn – erről többet Jodorowsky Dűnéje podcastünkben hallhattok – többeknek beletört a bicskája Arrakis bolygójába, míg 1984-ben Davi Lynch tett pontot a Dűne film végére. Hogy milyen a végeredmény? Arról retrospektív kritikánkban írtunk többet, de maga a közönség előtt csúfos bukás lett: 42 milliós büdzséjét se termelte vissza, épp nem lépte át a 31-et. A stúdió kérése miatti utóforgatások révén legalább 4 verziója létezik a filmnek.

Míg várunk Denis Villeneuve Dűnéjének folytatására, addig a Pannonia Entertainment jóvoltából Lynch 1984-es Dűne filmjével csillapíthatjuk hiányunkat.

A Pannónia az eredeti, 137 perces moziváltozatot küldi országszerte a nagyvásznakra november 2-ától. Mindezt digitálisan felújított 4K-s képpel és adott mozitól függően szinkronnal vagy felirattal

-ígérik.

HIRDETÉS

Dűne 1984 előzetes: