Hírek

Csúszik a Dűne 2. bemutatója

Egyelőre ismeretlen okból csúszik egy hónapot a Dűne 2. bemutatója. De nagy pánikra semmi ok.

A 2021-ben bemutatott Dűne film a Warner egyik hatalmas sikere volt tavaly – 400 millió dollár bevételt hozott a konyhájukra, és nem mellesleg kritikai és nézői siker is volt. Denis Villeneuve folytatás filmjét így hatalmas várakozás előzi meg, amely Frank Herbert első könyvének második felét dolgozza fel.

A premierdátumot nem sokkal az első mozifilm után tűzte ki a Warner 2023. október 20-ra. Most azonban, egyelőre ismeretlen okokból, egy hónapot csúszik a premier.

Az új dátum: 2023. november 17.

Ezzel a filmet ugyanazon a napon mutatják be, mint Az éhezők viadala előzményfilmet, Az énekesmadarak és kígyók balladájával, amit szintén erős blockbusternek várnak filmes körökben.

Szerencsére egyéb rossz hírek nincsenek a Dűne háza táján. Nemrég csatlakozott például a szereplőgárdához Léa Seydoux Lady Margot szerepében Florence Plugh (Irulan hercegnő), Austin Butler (Feyd-Rautha) és Christopher Walken mellé.

Az első filmet mi is szerettük. A folytatásig ajánljuk újrázás és pótlásra az HBO MAXon.

Denis Villeneuve bebizonyította: A Dűne mégsem megfilmesíthetetlen

A Dűne vonatról nincs leszállás a Warnernél: a második filmmel párhuzamosan készül egy Dune: Sisterhood sorozat is. Az HBO Max gondozásában készülő széria Herbert világának harcos-boszorkányaira, a Bene Gesseritekre fókuszál. A forgatókönyvön Diane Ademu-John (A Bly-udvarház szelleme) dolgozik. Az első két epizódot pedig a Csernobil rendezője, Johan Renck fogja rendezni. Jelenlegi tervek szerint 2023-ban érkezhet a sorozat.

Forrás: Collider

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

Főszerkesztő
2009 óta foglalkozok blogolással és cikkírással. Jelenleg a Roboraptoron vagyok megtalálható főszerkesztőként. Bármilyen kérdésed van, a roboraptorblog[kukac]gmail[pont]com elérhetsz.
×