HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

A DC Dead Boy detektívjei az HBO Maxról a Netflixre költöznek

A halott fiú nyomozók nem illettek bele a Warner új DC terveibe, így költözni kényszerültek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Neil Gaiman és Matt Wagner Dead Boy Detectives képregényének sorozatverziójára első körben a Warner adott zöld utat 2021-ben (majd 2022 áprilisban egy 8 részes évadnak), ezzel építve az HBO Max DC tartalmait. Azóta a DC filmes univerzumtervezetét James Gunn és Peter Safran igazgatják, ami fontos indikátor volt a Dead Boy Detectives sorsában. A The Hollywood Reporter forrásai szerint Gunn-Safran tervezetébe – amely a Peacemaker mellett még 5 egymáshoz kapcsolódó DC sorozatot tartalmaz – nem illett bele a Dead Boy Detectives, ezért a Warner úgy döntött, inkább kiárusítják. Emellett még az is a kiárusítás mellett volt, hogy az HBO Max-on 2024-ig nem tudott volna megjelenni a sorozat.

A Dead Boy Detectives hamar új otthonra lelt, mégpedig a Netflixnél,

ahol mondhatni otthonosan mozognak a DC és Warner tartalmak. Tavaly debütált a most már DC Black Label képregény-adaptáció, a Sandman, előtte pedig a Sweet Tooth. Emmellett a DBD producere, Greg Berlanti is ismerősként mozog a Netflix tartalmai között, ugyanis szintén az ő producerkedése alatt készült a You – Te.

HIRDETÉS

Magát a szériát showrunnerként Steve Yockey, A légiutaskísérő írója vezeti Beth Schwartzzal (Arrow) együtt. A főszerepben George Rexstrew és Jayden Revri, akik a két halott nyomozófiút – Edwin Payne és Charles Rowland  – fogják alakítani, akik a továbblépés helyett úgy döntöttek, a Földön maradnak szellemként és ügyeket tárnak fel.

A Dead Boy Detectivest az alkotók mint

a szellemtörténetek új megközelítése, amely a halál, a gyász témáját vizsgálja Edwin és Charles, és egy nagyon is élő barátjuk, Crystal Palace szemén keresztül.

Crystalt nem mellesleg Kassius Nelson (Utolsó éjszaka a Sohóban) játssza. További szereplők Yuyu Kitamura, Jenn Lyon, Alexander Calvert, Briana Cuoco. A Doom Patrol rajongói pedig további ismerős arcokat ismerhetnek fel a szériában: Ruth Connell, aki Night Nurse-t játsza az HBO sorozatában.

Főszerkesztő
2009 óta foglalkozok blogolással és cikkírással. Jelenleg a Roboraptoron vagyok megtalálható főszerkesztőként. Bármilyen kérdésed van, a roboraptorblog[kukac]gmail[pont]com elérhetsz.