Hírek

Ez volt a 10 legjobb film a magyarok szerint 2024 első félévében

A Magyar Filmadatbázis adatai alapján a magyarok kedvence 2024 első félévében ezek a filmek voltak. 

A MAFAB 10-es TOP listája az oldalon az elmúlt fél év alatt több millió látogatói felkeresés, sok ezer értékelés és a jegyeladási eredmények súlyozása alapján állt össze. Feltétel az volt, hogy az adott film legalább 100 millió forint bevétellel bírjon.

Az első helyen az Agymanók 2. végzett.

A 2015-ös Pixar animációs film folytatásában Riley kora tinédzser éveibe, és az ezzel járó új érzelmekbe vethettük bele magunkat – a filmről bővebben itt írtunk.

JOY AND ANXIETY — Disney and Pixar’s “Inside Out 2” returns to the mind of freshly minted teenager Riley just as a new Emotion shows up unexpectedly. Much to Joy’s surprise, Anxiety isn’t the type who will take a back seat either. Featuring the voices of Amy Poehler as Joy and Maya Hawke as Anxiety, “Inside Out 2” releases only in theaters Summer 2024.© 2023 Disney/Pixar. All Rights Reserved.

A második helyen Denis Villeneuve látnoki erejű sci-fijének második része, a Dűne végzett.

A listán szereplő filmek közül egyedül ez a mozifilm hozott itthon 1 milliárd forintnál is nagyobb bevételt.

Őt követi a Dreamworks negyedik Kung Fu Panda etap, negyedik helyet pedig Furiosa, a legújabb Mad Max-film foglalja el.

További 5 helyezett:

Bár a Top 10-be magyar film nem jutott be, de a Lefkovicsék gyászolnak bizonyult a nézők kedvenc hazai alkotásának: 30 ezren voltak rá kíváncsiak.

Neked mi volt eddig a kedvencedet 2024-ben? Írd meg nekünk kommentben vagy Facebook-oldalunkon!

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×