Sorozat

10 legjobban várt streaming sorozat 2024-ből a Roboraptor szerint

A multik adójóváírásait megúszó folytatások, jól ismert világok folytatásos leágazásai, bizakodásra okot adó remake-ek és néhány izgalmasnak ígérkező eredeti kontent vár ránk sorozat fronton 2024-ben. A legjobban várt sorozatok 2024-ben a Roboraptor szerint.

Tokyo Vice 2. évad

Csatorna: HBO Max

Premier: február 8.

Az HBO Max Japánban játszódó maximálisan autentikus sorozata februárban végre folytatódik! Erősen cliffhangeres befejezéssel ért véget a Tokyo Vice 2022-ben, amivel a sorozat írói okosan elhúzták a mézesmadzagot előttünk azzal, hogy van még mit mesélniük a 90-es évek Japánjáról. Az 1. évad elvarratlan szálaira gondolva, elég izgalmas folytatást várhatunk most feburárban. Jake Adelstein (Ansel Elgort) talpa alatt egyre inkább forr a talaj. Újságírói szaglászásával egyre inkább a jakuza kiemelt figyelmébe került. A közelgő veszély nem tántorítja el az igazság feltárásától, azonban figyelnie kell arra, hogy másokért is felel. Ennél többet nem tudni a folytatásról, de az előzetesek és a már megjelent angol nyelvű kritikák egy az előzőnél is izgalmasabb évadot vetítenek előre. (Scheirich Zsófi)

Constellation

Csatorna: Apple TV +

Premier: február 21.

A semmiből érkezett pár hete az első kedvcsináló az Apple az új sci-fi sorozatából. A Constellation pedig azonnal fel is iratkozott nálam az év legvárósabb sorozatai közé. Szerencsére pedig sokat már nem is kell várni rá, hiszen február 21-én 3 epizóddal rajtol a szolgáltató felületén. A történet szerint Jo (Noomi Rapace) a Nemzetközi Űrállomás űrhajósa, egy katasztrófa után tér vissza a Földre. Ám élete fenekestől felfordul, amikor kiderül, hogy sok mindenre nem emlékszik korábbi életéből. Vagy a lányával kapcsolatban. Az Apple-től már megszokhattuk, hogy még a gyengébb sorozatai is rendelkeznek valamilyen különleges, kiemelkedő minőséggel. Az előzetes alapján pedig a Constellation is minőségi produkciónak tűnik, Oscar-jelölt rendezőkkel a fedélzeten. Ha pedig hozza is a trailerben sugalmazottakat, akkor egy olyan suspense-ben bővelkedő, rejtélyes sci-fi thrillert kapunk, aminek mindenki csak örülhet. Én legalábbis nagyon vágyom már ilyesmire. (Laki Péter) 

Avatár: Az utolsó léghajlító

Csatorna: Netflix

Premier: február 22.

Az Avatár-sorozaton egy generáció nőtt fel, nekem is a gyerekkorom meghatározó részét jelentette, és a mai napig elvarázsoltan ülök le egy-egy rész elé, hogy visszarepüljek a múltba, és eltöltsek húsz percet a karaktereivel. Szerethető szereplőgárda, varázslatos, ázsiai ihletésű fantasy világ, kellemes humor, sok ikonikus megszólalás kötődik az eredetihez. 2010-ben kaptunk egy filmadaptációt, ami azonban sosem érte meg a folytatást, és a rajongók nagy részéből erős ellenérzéseket váltott ki. 

Népszerűsége dacára azonban az Avatár nem tökéletes, és én pont ezért sorolom az év legjobban várt sorozatai közé ezt a szériát. A fantasztikus casting és a lenyűgöző előzetesek mellett számíthatunk rá, hogy a készítők készek arra is, hogy merjenek apróbb változtatásokat eszközölni a szeretett alapanyagon, hogy az jobban működjön élőszereplős formában, és akár komolyabb fantasyként – nem csak a fiatal generációt, de az azóta felnőtt régi rajongókat is megszólítva. Alig várom, hogy február végén ismét csatlakozhassak az avatárcsapathoz.  (Medvegy Anna)

The Walking Dead: The Ones Who Live

Csatorna: AMC

Premier: február 25.

A Trónok harcához hasonlóan a The Walking Deadet is élesen megkülönböztette az átlagos tévésorozatoktól, hogy a nézői folyamatosan aggódhattak kedvenc karaktereikért, mivel senki nem volt biztonságban. Még a kifejezetten fontos és népszerű karakterek is bármikor fűbe haraphattak, így az utolsó epizódra alig maradtak meg páran az eredeti szereplőgárdából. Amikor azonban a központi figurát, Rick Grimest kellett kiírni (az őt játszó Andrew Lincoln távozási szándéka miatt), a készítők megkegyelmeztek neki: nem ölték meg, és ezzel meghagyták a lehetőséget a visszatérésére. Eredetileg egy tévéfilm-trilógia keretében tervezték folytatni Rick és felesége, Michonne (Danai Gurira) történetét, de ezek helyett végül is egy minisorozat készült, amelyet hamarosan bemutatnak. A The Walking Dead: The Ones Who Live címet viselő széria végre megadhatja a lezárást a mostanra hatalmasra duzzadt zombis franchise eredeti főhősének. Így még azoknak is érdekes lehet, akik esetleg a The Walking Dead utolsó néhány (Rick távozását követő) évadát már nem követték figyelemmel. (Barna Benedek)

A sógun

Csatorna: Disney +

Premier: február 27.

James Clavell neve a keleti kultúrák iránt rajongók körében lehet ismertebb. Olyan regények szerzője, mint a Sógun, A tajpan, Gajdzsin vagy a Nemes ház, amelyek mind a “titokzatos Kelet” világába kalauzolják el az olvasót. A Sógun c. regény eredetileg 1975-ben jelent meg, a 80-as években nálunk is számtalan kiadást ért meg, majd a 2000-es években ismét többször megjelent. Az igazi ismertséget Magyarországon mégis a könyvből készült filmsorozat hozta el, amelyet 1980-ban forgattak, és a magyar tévénézők is a 80-as években izgulhatták végig hétről hétre Blackthorn, egy holland kereskedelmi hajón szolgáló angol kormányos kalandjait Japánban, a XVII. században. Miután a hajója zátonyra fut a japán partokon. Blackthornnak az egyszerre lenyűgöző és kifejezetten brutális szokások és kultúra világában kell boldogulnia, illetve egyáltalán életben maradnia. A protestáns kormányos szép lassan beilleszkedik a sógunátus világába, Toranaga megbízható embere lesz, sőt, keserédes szerelemre is talál. A 80-as évek sorozatában Blackthornt Richard Chamberlain alakította, a sógunt, vagyis Toranagát pedig Akira Kurosava kedvenc színésze, Thosiro Mifune. 2024 februárjában pedig érkezik az új feldolgozás, amelyben Toranagát az a Hiroyuki Sanada játssza, akit olyan filmekből ismerhetünk, mint a Farkas, Az utolsó szamuráj, a 47 ronin, vagy a Westworld, a Blackthorne-t alakító Cosmo Jarvist pedig a 2019-es Birmingham bandájából vagy a 2022-ben forgatott Meggyőző érvekből. Kíváncsiak leszek, milyen lesz ebben a felállásban a történet. (Vitkolczi Ildikó)

A rezsim

Csatorna: HBO Max

Premier: március 4.

Mióta kancellár vagyok az országunk jelentős fejlődésen ment keresztül. Itt az ideje, hogy megmutassuk Amerikának és a világnak, mennyit is érünk pontosan.

– spindiktátorok, sima diktátorok, vagy hibrid rezsimek vezetőinek jól csengő, ám igazából üres frázisaival indít stílusosan az HBO tavaszi minisorozata, A rezsim. A történet egy fiktív európai kis országban játszódik, ahol Kate Winslet (Easttowni rejtélyek) karakterét éppen megválasztották országa kancellárává. Ahogyan illik, nagy dumákkal és egy annál nagyobb tárgyaló asztallal száll ringe a diktik versenyébe. Az előzetes számos kül -és belpolitikából ismert fordulatot, jelenséget és viselkedést pikíroz ki az elnyomó rendszerek fele elbillenő modern államok mindennapjaiból. Már csak amiatt is várt sorozat, hogy az ilyen rendszerek demotiváló légkörét jó lesz kicsit kinevetni. Másrészt izgalmas húzás, hogy a fiktív diktatúra regnáló hatalmát ezúttal egy nő képviseli. Izgatottan várom, mit kerekedik ebből az egész alapötetből. (Scheirich Zsófi)

A Bridgerton-család 3. évad

Csatorna: Netflix

Premier: Két részletben mutatják be az évadot: május 16. és június 13. 

A Bridgerton-könyvsorozat kedvelőinek talán nem akkora örömhír, hogy a 3. évad Penelope Featherington és Colin Bridgerton kapcsolatáról fog szólni. A könyvben ugyanis az ő száluk nagyon lassan épül fel, ellenben a sorozattal, amely már a második évad lezárásakor adott egy löketet a karaktereknek a változáshoz. 

Miután Penelope meghallja, hogyan beszél róla Colin a barátai előtt, elhatározza, hogy nem törődik többet az ifjúval. Colin ismét utazásra adja a fejét, Penelope pedig elhatározza, hogy ideje férjet találni és a titkos írói karrierjére koncentrálni. Ez a terv egészen addig elérhetőnek tűnik, amíg a fiatal Bridgerton haza nem tér útjáról, és rá nem eszmél, hogy Penelope talán fontosabb neki, mint azt eddig gondolta. 

A Featherington lány helyzetét mindeközben megnehezíti, hogy Lady Whistledown kiléte még mindig felettébb érdekli a királynét. Ráadásul Eloise sem nevezhető már a legjobb barátnőjének a durva összekapásuk óta. Nagyon érdekel, hogyan tartja majd továbbra is titokban Penelope az igazságot, miközben kénytelen lesz kilépni a biztonságosnak hitt komfortzónáján túlra. (Demencze Ilona) 

Sárkányok háza 2. évad

Csatorna: HBO Max

Premier: 2024. nyár

A sárkányok háza, a Trónok harca első spinoff sorozata 200 évvel korábbra nyúlik vissza és a Targaryen-ház sorsát meghatározó polgárháborúig. A George R. R. Martin Tűz és vér című regényt részeiben feldolgozó sorozatot nagy várakozás övezte a rajongók körében. És szerencsére nagyjából be is váltotta a hozzá fűzött reményeket.

A 2022-es etap azzal zárult, hogy Viserys király halála félelmetes események sorozatát indította be. Rhaenyra hiába küldte fiait követként az Arryn, Stark és Baratheon-házakhoz szövetségesekért, végül a gyász lett a jussa. Nem csupán Rhaenyra és Daemon áhítozik bosszúra. A hatalomra éhezők mind maguknak akarják a trónt. Véres háború közeleg, amely egy egész család vesztét okozhatja. Bár alig lehet valamit tudni a folytatásról, annyit azért elárultak, hogy a második évad pörgősebb cselekménnyel, epikus harcokkal és rengeteg sárkányharcos jelenetet kápráztatja majd el a nézőket. Kíváncsian várom, hogy valóban képesek lesznek-e felpörgetni a sorozatot. (Demencze Ilona)

Arcane 2. évad

Csatorna: Netflix

Premier: 2024. november

A Netflix bebizonyította, hogy lehet videójátékot jól is adaptálni. A Riot Games népszerű játéka, a League of Legends alapján készült animációs adaptáció, az Arcane 2021 egyik legjobb sorozata volt. Az 1. évad sztorija összetett, izgalmas és elgondolkodtató, tele emlékezetes és morálisan szürke karakterekkel. A látvány fantasztikusra sikerült, a szinkronhangokat pedig remekül eltalálták.

Az előző évad idegtépő cliffhangerrel ért véget: a pszichopata Jinx személyisége végleg átvette az irányítást Powder felett. Kilövi a rakétát Piltover tanácsára, akik épp Zaun függetlenségéről szavaznak. Ki él, és ki halt meg? Hogyan folytatja így tovább a harcot Vi? A második évad történetéről eddig nem lehet sokat tudni. A beharangozók csak sejtetnek, illetve egy rövid teaser szerint a folytatásban feltűnik majd Singed egy újabb szörnye. A LoL rajongók elmélete szerint a szörnyeteg Warwick lehet, a zauni alvilág egy újabb mutánsa. Az biztos, hogy izgalmakból most sem lesz hiány. A november nem jöhet elég gyorsan! (Nagy Anna)

Star Wars: The Acolyte

Csatorna: Disney +

Premier: ?

Sok Star Wars-rajongó vágya teljesül idén, amikor majd megérkezik a Disney +-ra a franchise első olyan élőszereplős sorozata, amely teljesen elszakad a Skywalker-saga történetétől. A The Acolyte című széria ráadásul nemcsak sztoriját tekintve nem fog kapcsolódni a kilenc Star Wars-mozifilmhez, hanem a bemutatandó korszakot tekintve is eltávolodik azoktól. Ezúttal ugyanis visszaugranak az időben, és azt mutatják be, hogy mi történt nagyjából egy évszázaddal Palpatine felemelkedése előtt, amikor a Galaktikus Köztársaság a fénykorát élte, és a Sötét Oldal képviselői egyelőre csak a színfalak mögött szervezkedtek. A messzi-messzi galaxis történelmének ezt a korszakát néhány éve könyvekben és képregényekben már elkezdték feltárni, illetve egy ekkor játszódó animációs sorozat is készült. A The Acolyte pedig egészen pontosan ennek az érának a végnapjait mutatja majd be. A sorozat egyébként abban is el fog térni minden korábbi Star Wars-tartalomtól, hogy ezúttal a Jedik nemezisei, a Sith-ek kerülnek a középpontba. De a szokásos felállás is megfordul, hiszen itt a Jedi Rend és a Köztársaság lesz erőfölényben, hatalmi pozícióban a Sötét oldallal szemben. (Barna Benedek)

Részlet a The Acolyte forgatásáról. (Disney)

 

Kiemelt kép: Szente Ádám

Eltelt megint egy hét? Mi történt itt? Ne is gondolkodj, összeszedtük neked a legfontosabb cikkeket, híreket!