Hírek

A sógun Magyarországon is bevonul a Disney +-ra – Bejelentették a sorozat magyar premierjét

A Disney Magyarország megosztotta, mikortól várhatják a magyar nézők itthon James Clavell bestsellerének új feldolgozását.

Bár nemrég kezdtek el szivárogni a legújabb A sógun adaptációról, az Egyesült Államokban már hatalmas várakozás előzi meg a Disney cégcsoporthoz tartozó streamingen, a Hulu-n. A jóból szerencsére a világ többi része sem maradt ki – Latin-Amerikában a Star+, más országokban pedig – beleértve Magyarországot is – a Disney+-on lesz elérhető a széria. A mai napon a Disney Magyarország bejelentette, hogy pontosan mikortól várhatjuk a streamingen James Clavell könyvéből készült szériát.

2024. február 27-én kezd A sógun, rögtön dupla epizóddal!

Rachel Kondo és Justin Marks minisorozata 10 epizódos lesz, és a február 27.-ei premier után heti rendszerességgel érkezik a Disney + felületére.

A 2024-es Sógun különlegessége, hogy egy, amerikai produkcióban korábban még soha nem látott, magasan jegyzett, elismert japán színészgárda szerepel – írja a Disney Magyarország. Köztük Tadanobu Asano, mint Kashigi Yabushige, egy közismert áruló és Toranaga közeli szövetségese; Hiroto Kanai mint Kashigi Omi, annak a halászfalunak a fiatal vezetője, ahol Blackthorne hajóját megtalálták; Takehiro Hira mint Ishido Kazunari, egy nagyhatalmú köztisztviselő, aki Toranaga legfőbb riválisa; Moeka Hoshi mint Usami Fuji, egy özvegyasszony, akinek új célt kell találnia uralkodójának harca közepette; Tokuma Nishioka mint Toda Hiromatsu, Toranaga megbízható tábornoka és legközelebbi barátja; Shinnosuke Abe mint Toda Hirokatsu (Buntaro), Mariko féltékeny férje; Yuki Kura, mint Kiku, a művészetéről híres kurtizán, akit Japán-szerte ismernek; és Fumi Nikaido mint Ochiba no Kata, az örökös sokak által tisztelt anyja, aki semmitől sem riad vissza, hogy véget vessen Toranaga életének és egyben a fia hatalmát fenyegető veszélynek.

A sógun minisorozat  – James Clavell könyvéhez hasonlóan – az 1600-as évek Japánjában játszódik, éppen az évszázadot meghatározó polgárháború hajnalán.

Az egyik nap egy rejtélyes európai hajó érkezik egy halászfaluba, amelyen John Blackthorne (Cosmo Jarvis) is szolgál. Blackthorne pedig olyan titkokat hoz magával Európából Japánba, amelyek segíthetnek Toranagának elérni a célját, és Blackthorne saját ellenségeinek, a jezsuita papoknak és a portugál kereskedőknek a hatalmas befolyását megsemmisíteni. Toranaga és Blackthorne sorsa elválaszthatatlanul összefonódik a tolmáccsal, Toda Marikóval (Anna Sawai), egy titokzatos keresztény nemesasszonnyal, aki egy kegyvesztett család utolsó sarja. Miközben Marikó az urát szolgálja a feszült politikai helyzetben, össze kell egyeztetnie Blackthorne-nal való újdonsült kapcsolatát és a hite iránti elkötelezettségét is.

Forrás: Disney Magyarország

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×