Hírek

Kiderült, mikor érkezik Magyarországra Mijazaki legújabb animefilmje, A fiú és a gém

Az ADS Filmek lett az új Mijazaki anime, A fiú és a gém (The Boy and the Heron) filmforgalmazója. Terveik szerint pedig jövőre érkezik a magyar mozikba az anime mester utolsó alkotása.

A hamarosan visszavonuló Ghibli rendező, Mijazaki Hajao utolsó filmje, a The Boy and The Heron (korábbi munkacímen How Do You Live?) július 14-én debütált a japán mozikban. A film egyik különlegessége, hogy annak producere, Suzuki Tosio és csapata úgy döntöttek, hogy nem terveznek különösebb médiavisszahangot generálni utolsó Mijazaki-film köré. Ahogyan közelednek a Japánon kívüli bemutatók, úgy egyre több képes és videós anyag lát napvilágot. Például egy hónappal a világpremier után, az első filmfesztiválos bemutatók bejelentésekor ismerhette meg a Japánon kívüli közönség a film első képeit. Sokáig nem volt hír arról, hogy Európában vagy a magyar mozikban mikor debütál az új Mijazaki. – ez idáig.

A mai napon jelentette be az ADS Filmek, hogy A fiú és a gém animefilmet ők fogják forgalmazni Magyarországon.

Pontos premierdátumot még nem adtak be,

de jelen terveik szerint 2024 év elején várható a film a mozikban.

A fiú és a gém hivatalos szinopszisa:

Egy Mahito nevű fiatal fiú, aki az édesanyja után vágyakozik, egy olyan világba merészkedik, amelyen élők és holtak osztoznak. Ott a halál véget ér, és az élet új kezdetet talál. Félig önéletrajzi ihletésű fantasy az életről, a halálról és az alkotásról, tisztelgés a barátság előtt. Az animefilm Josino Genzaburo azonos című, 1937-ben megjelent regényét veszi alapul, de nem teljesen adaptálja, sőt a filmnek saját története lesz.

A fiú és a gém első előzetese nem olyan rég, a Torontói Filmfesztivál közeledtével – ahol először láthatta a Japán kívüli közönség – jelent meg:

Mijazaki legújabb és egyben utolsó animéjét végre előzetes formájában is csodálhatjuk