HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Jövőre érkezik Mijazaki Hajao, a japán Walt Disney új filmje

Tíz éve nem készített animációs filmet Mijazaki Hajao olyan kultikus animefilmek rendezője, mint a Chichiro szellemországban vagy a Totoro – A varázserdő titka. Jövő nyáron pedig érkezik, és most már – elvileg – tényleg utolsó egészestés mozija.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Mijazaki Hajao, az Oscar-díjas japán rajzfilmkészítő 2013-ban készített utoljára filmet, mégpedig a Szél feltámadot. Ezután 2013. szeptember 1-jén bejelentette visszavonulását a Velencei Filmfesztiválon, melyet Hosino Kodzsi, a Studio Ghibli elnöke is megerősített. 2019-ben azonban egy közeli alkotótársa, Vincent Maraval említette, hogy Mijazaki mégis tervez új filmet. 2022-ben pedig a Studio Ghibli hivatalos amerikai felületén megerősítették a hírt, sőt bejelentették a konkrét filmet:

A How Do You Live 2023. július 14-én érkezik a japán mozikba.

Az animefilm Josino Genzaburo azonos című, 1937-ben megjelent regényét veszi alapul, de nem teljesen adaptálja, sőt a filmnek saját története lesz. A könyv mellesleg Mijazaki gyerekkori kedvence.

HIRDETÉS

A stúdió a film poszterét is megosztotta rajongóival:

Forrás: Studio Ghibli

A regény két szálon fut. Az egyik a tizenöt éves Cooperé, aki édesapja halála után az elkerülhetetlen változásokkal küzd, miközben legjobb barátjának elárulásával is szembe kell néznie. Az ő történetével párhuzamosan nagybátyja naplója bontakozik ki, amely egyfajta jó tanácsgyűjteményként szolgál a fiúnak. A regény mára a japán irodalom egyik fontos klasszikusává vált, amely A kis herceghez hasonlóan dolgozza fel az élet örök kérdéseit.

Forrás: CrunchyCroll