HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Mijazaki legújabb és egyben utolsó animéjét végre előzetes formájában is csodálhatjuk

Az amerikai premierrel együtt megérkezett Mijazaki új és valószínűleg utolsó animefilmjének első rövid előzetese.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A hamarosan visszavonuló Ghibli rendező, Mijazaki Hajao utolsó filmje, a The Boy and The Heron (korábbi munkacímen How Do You Live?) július 14-én debütált a japán mozikban. A film egyik különlegessége, hogy annak producere, Suzuki Tosio és csapata úgy döntöttek, hogy nem terveznek különösebb médiavisszahangot generálni utolsó Mijazaki-film köré. Ahogyan közelednek a Japánon kívüli bemutatók, úgy egyre több képes és videós anyag lát napvilágot. Például egy hónappal a világpremier után, az első filmfesztiválos bemutatók bejelentésekor ismerhette meg a Japánon kívüli közönség a film első képeit.

A mai napon a The Boy and The Heron amerikai forgalmazója, a GKIDS Films bejelentette a hivatalos amerikai premiert, azzal együtt pedig a legelső rövid előzetest, amely egy sötét hangvételű, de hamisítatlan Mijazaki animációs filmet ígér.

The Boy and the Heron előzetes:

HIRDETÉS

A filmet az Egyesült Államokban december 8-tól vetítik.

Az animefilm Josino Genzaburo azonos című, 1937-ben megjelent regényét veszi alapul, de nem teljesen adaptálja, sőt a filmnek saját története lesz. A New York Filmfesztivál oldalán olvasható leírás szerint míg a II. világháborúra figyel az egész világ, egy fiút, Mahitót édesanyja halála kísérti. A fiú nevelőszülőhöz kerül vidékre egy Natsuko nevű nőhöz, aki nagyon hasonlít édesanyjára. Az őket körülvevő vidék egyre furcsább és furcsább formákat ölt, miközben különösebbnél különösebb jövevények kezdik belakni – köztük egy ijesztő szürke gém, aki szerint Mahito az, akire oly régóta vártak.