HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Megérkeztek az első képek Mijazaki új filmjéből, és minden rajongó elégedett lehet velük

Mijazaki Hajao legújabb filmje, a Boy and the Heron (A fiú és a gém) marketing nélküli kísérletét nemrég nap világot látott 5 darab jelenetkép töri meg.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A hamarosan visszavonuló Ghibli rendező, Mijazaki Hajao utolsó filmje, a The Boy and The Heron (korábbi munkacímen How Do You Live?) július 14-én debütált a japán mozikban. A film egyik különlegessége, hogy annak producere, Suzuki Tosio és csapata úgy döntöttek, hogy nem terveznek különösebb médiavisszahangot generálni utolsó Mijazaki-film köré. Egy hónappal a világpremier után a Fandango mozioldal megosztott 4 képet az animéből, melyek hamisítatlan Mijazaki hangulatot árasztanak:

A The Boy and the Heron nemzetközi bemutatójáról sok hír nem érkezett. Japánon kívül először a Torontói Filmfesztiválon lesz látható szeptemberben, az Egyesült Államokban pedig a New York-i Filmfesztiválon (NYFF) – utóbbi bejelentést egy új jelenetkép is kísérte:

HIRDETÉS

Az animefilm Josino Genzaburo azonos című, 1937-ben megjelent regényét veszi alapul, de nem teljesen adaptálja, sőt a filmnek saját története lesz. A New York Filmfesztivál oldalán olvasható leírás szerint míg a II. világháborúra figyel az egész világ, egy fiút, Mahitót édesanyja halála kísérti. A fiú nevelőszülőhöz kerül vidékre egy Natsuko nevű nőhöz, aki nagyon hasonlít édesanyjára. Az őket körülvevő vidék egyre furcsább és furcsább formákat ölt, miközben különösebbnél különösebb jövevények kezdik belakni – köztük egy ijesztő szürke gém, aki szerint Mahito az, akire oly régóta vártak.

Jelen információnk szerint nem tudni, mikor mutatják be Magyarországon az utolsó Mijazaki filmet.