Hírek

Haumann Máté játssza Szilárd Leót az Oppenheimerben

Az Oppenheimer című filmben Szilárd Leót alakítja Haumann Máté, aki részt vett a film londoni premierjén.

Christopher Nolan az atombomba elkészültének történetét mutatja be J. Robert Oppenheimer fizikus szemszögéből. A film a American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című könyvön alapszik. Az atombomba kifejlesztésében azonban nemcsak amerikai tudósok vettek részt, hanem magyarok is aktívan közreműködtek – mint Szilárd Leó. Az Oppenheimer parádésnak nevezhető castingjában a magyar származású fizikus is megjelenik, akit magyar színész személyesít meg: nevezetesen

Haumann Máté.

Haumann számára nem idegen terep Hollywood: a színészkedést a londoni Guildhall School Of Music & Dramában tanulta, és hazai szerepei mellett (pl. Mellékhatás, Blokád, Apatigris) számos amerikai sorozatban és filmben szerepelt. Például játszott a Vajákban, a Shadow and Bone-ban, a Tom Clancy: Jack Ryanban, vagy Az utolsó királyságban.

A színész az Oppenheimer londoni premierjén is részt vett:

A legutóbbi előzetesben is feltűnik Szilárd Leó szerepében:

Haumann korábbi nyilatkozata szerint a filmbe kifejezetten magyar színészt kerestek Szilárd Leó szerepére. A film másik magyar karakterét, Teller Edét amerikai Benny Safdie alakítja, akit Mundruczó Kornél Pieces of a Woman filmjéből lehet ismerős.

Az Oppenheimer július 20-án érkezik a hazai mozikba.

Oppenheimert Cillian Murphy játssza, és olyan nagy nevek sorakoznak fel mellé, mint Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Rami Malek, Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett és Kenneth Branagh – írja a UIP Duna Film, a film magyar forgalmazója.