Hírek

A Barbie lett 2023 eddigi legnézettebb mozifilmje

A hétvégén, mindössze 18 nappal a bemutatója után, Barbie átlépte az 1 milliárd dolláros bevételt – jelentette be a rekordhírt a film magyar forgalmazója, az Intercom.

Greta Gerwig szatirikus vígjátéka, a Barbie elérte a bűvös 1 milliárd dolláros bevételt, melyből 572 millió dollár bevételt a nemzetközi piacról szerzett. Ezzel nem mellesleg Gerwig az első és eddigi egyetlen olyan női rendező, aki át tudta lépni az 1 milliárd dolláros bevételi határt.

A Barbie nemcsak a nemzetközi piacon, hanem Magyarországon is népszerű.

Több mint 430 ezer nézővel immáron 3. hete Barbie a legnézettebb film a magyar mozikban.

Ezzel hivatalosan is 2023 legnézettebb filmje lett és egyúttal bekerült a top 15 legmagasabb bevételű film közé is – közölte a filmet forgalmazó Intercom. A Filmforgalmazók Egyesülete szerint összesen 864 233 520 Ft bevételnél jár itthon a Barbie.

Gerwig nagy kihívója, Christopher Nolan Oppenheimere is köszöni, jól van. A Barbie-val egyszerre moziba kerülő film a Filmforgalmazók statisztikája szerint 344 793 nézőt vonzott a moziba, amivel a rendező második legnagyobb bevételt termelő filmje jelen pillanatban itthon – az Eredet után, amelynek végső eredménye 510 millió forint felett volt a 10 éves évfordulós vetítésekkel együtt – írja a filmet forgalmazó UIP-Duna. További érdekesség, hogy

a film feliratos változatát – különösen az IMAX formátumot – a Magyarországon átlagosnak tekinthetőnél jóval többen választják a szinkronizált verzióval szemben.

Az Oppenheimer is magáénak tudhat egy rekordot: 500 millió dolláros eddigi bevételével ez a legtöbb bevételt hozó R-besorolású (itthon a 16-os korhatárnak megfelelő) film és II. világháború idején játszódó film a CNN szerint.