Magazin

Helló, itt a Roboraptor.24.hu!

A Roboraptor Blog gondolata – mint oly sok minden a világtörténelem során – egy borgőzös hajnalon született. Már majd’ másfél éve létezik, s most új felületre költözött.

Amikor történt, Mr. Rabbit papucsban volt, Dr. Hardlove pedig otthonkában. 2013 ősze volt, halkan pattogott a kandalló, mint egy erdei tűzmanó szuszogása, a távolban egy vonat pajkos füttye törte meg az idillt…

Ekkor találtuk ki, hogy egy közösen üzemeltetett kocsma és űrbázis mellett igen nagy szükség lenne, egy a geekoszféra ismeretlen területeit bejáró podcastsorozatra is (amit természetesen mi magunk készítünk). A fantazmagóriákat csakhamar tettek követtek, és ha űrkocsmát nem is nyitottunk (ami késik, nem múlik), de 2014 januárjában elkészítettük a Roboraptor Podcast pilot-adását.

Az anyaggal a winchesterünkön és vígan pancsoló bébifókák sosem csüggedő bizakodásával a szívünkben kerestünk meg néhány kurrens blogot, cimboráinkat, a Geekz-es és Aeonfluxos arcokat, hogy befogadnának-e maguk közé a kontentünkkel, de végül arra buzdítottak minket, készítsük el saját platformunkat, és azon nyomjuk az ipart.

Ketten azonban kevésnek bizonyultunk volna ahhoz, hogy egy egész Blogot indítsunk, így szemfedő nélküli Nick Fury-kként elhatároztuk, megkeressük a magunk Bosszúállóit, akikkel együtt indulhatunk a popkultúra geekebb felének endori fenyő szegélyezte erdeibe.

2014. április 24-én, Sárkányölő Szent György napján el is indult a Roboraptor.Blog.hu, amelyen podcastjeink mellett már filmkritikák, képregény- és könyvrecenziók, videojátékos és egyéb cikkeink jelentek meg egy rendező elv mentén: megmutatni, hogy geeknek lenni nem csak azt jelenti, hogy 0-24-ben kockaként kontrollereket püfölünk, alapműveltségünket pedig csak az X-Men karakterek eredettörténete teszi ki.

Szeretnénk a geekoszféra termékeit méltó helyre illeszteni, megmutatni, hogy alkotásai milyen sokszor túlmutatnak magukon, s hogy a posztmodern intertextualitásában hogyan ötvöz oly sok mindent. A fennkölt szavak mellett természetesen az, hogy geeknek tartjuk magunkat, őriz valami szelídséget a cinizmustól megkeményedett lelkünk legmélyebb bugyraiban, amihez jó hozzányúlni.

Mától, közel másfél évvel a tényleges elindulásunk után hátrahagyva régi felületünket, Roboraptor.24.hu-n folytatjuk (a magunk számára néha) magasztos, másrészt lelkünknek oly kedves munkánkat. Régi olvasóink reméljük itt is követnek majd minket, az újak pedig megszeretnek. (Ez már csak azért is fontos, mert a kattintásaitokból épül majd az űrkocsmánk!)

A Raptor legyen veletek.

Dr. Hardlove / Muchichka László & Mr. Rabbit / Zsótér Indi Dániel

Eltelt megint egy hét? Mi történt itt? Ne is gondolkodj, összeszedtük neked a legfontosabb cikkeket, híreket!

administrator
Az első moziélményem a Gyilkos paradicsomok támadása volt, amitől gyerekként annyira rettegtem, hogy évekig nem is tévéztem utána. Lemaradásomat napi filmnézéssel kompenzálom, amikről nem szégyellek a 24.hu online hasábjain írni. Egyetemen tanítok, ahol a jövő firkásznemzedékét oktatom olyan fogásokra, miként kell Pumped Gabós mélyinterjúkat készíteni. Mellékállásban a legkirályabb hazai geek oldal, a Roboraptor szerzője vagyok, félek a zöld hernyóktól és a bohócoktól, akarok egy monociklit.