HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek Magazin

Marvel filmek ameddig a szem ellát – MCU bejelentések és előzetesek a San Diego Comic Conról

Marvel filmekből és sorozatokból természetesen nem lesz hiány a következő években, évtizedekben. Kevin Feige és csapata a San Diego Comic Conon elő is rukkolt a következő 3 éves tervvel, valamint megjelenés előtt álló projektek is kaptak új kedvcsinálókat. Bőven adagolt címkártyákra és szűken mért előzetesekre felkészülni!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Mi várható a 4. fázis végén?

Az Amazon: Ügyvéd (She-Hulk: Attorney at Law) sorozat megjelenése is már egészen közel van (augusztus 17), a finisbe érkezve pedig egy új előzetest is kapott. A produkció korábban az előzetesben látható CGI minősége miatt elég erős kritikákat kapott, és most úgy tűnik sikerült szebbé tenni az összhatást. Mark Ruffalo Hulkja a jövő kihívásaira igyekszik felkészíteni unokatestvérét, a Tatiana Maslany által játszott Jennifer Walterst, Amazont, vagyis She-Hulkot. Az előzetes alapján egy egészen vicces, negyedik falat sértő poénokkal is operáló sitcom jellegű dologról lesz szó.

A Fekete Párduc folytatása is megkapta első kedvcsinálóját. Az egészen érzelmes előzetesben természetesen nem derül fény az új Fekete Párduc személyazonosságára, azonban a Marvel jövőjének két kulcsfigurája is megjelenik. A saját sorozatot is kapó Vasszív, Riri Williams (Dominique Thorne) mellett Tenoch Huerta Namorja is feltűnik kis időre. A negyedik fázis végét jelölő film november 11-én debütál.

HIRDETÉS

5. és 6. fázis: A multiverzum saga

A Marvel több eddig hivatalosan meg nem erősített filmtervéről is lerántotta a leplet. Az ötödik és hatodik fázis középpontjában természetesen a multirverzumos galibák megoldása kerül majd. A harmadik fázishoz hasonlóan pedig szintén egy Bosszúállók duplázás zárja majd az eseményeket. A felvezető projektek mennyisége és ambíció alapján pedig a „finálé” hasonlóan eposzi méretűnek ígérkezik. De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk időrendi sorrendben, mi az, amiről már tudjuk, hogy biztosan érkezik!

Az ötödik fázis hivatalos nyitófilmjeként érkezik A Hangya és a Darázs: Kvantumánia. Az eddigi legambíciózusabbnak tetsző Hangya és Darázs film gonoszaként visszatér Kang (Jonathan Majors), és M.O.D.O.K élőszereplős bemutatkozására is lehet számítani. A szerencsésebbek pedig már egy rövidke teaser előzetesen is megszemlélhették a gonoszokat. Hivatalos forrásokra azonban még nem került fel a kedvcsináló. A film premierje 2023. február 17-én várható.

2023 elején érkezik a Secret Invasion sorozat, ami az emberek közé szivárgó Skrullok invázióját dolgozza fel amolyan rejtélyes, kémthrilleres módon. 

A Galaxis őrzői 3. 2023. május 5-én kerül a mozikba. Az őrzők harmadik saját filmje James Gunn szerint a jelenlegi csapat utolsó bevetése is lesz egyben. A jól ismert arcok mellett Adam Warlockként debütál majd Will Poulter, valamint a Békeharcosban megismert Chukwudi Iwuji a High Evolutionary-ként. A Comic Con résztvevői pedig egy első betekintést is kaptak a vélhetően halálosan cuki bébi Mordállyal.

Maya Lopez Sólyomszemben megismert karaktere, Echo önálló sorozata 2023 nyarán debütál a Disney+-on. A sorozat jelenleg is forog, de annyi már tudható, hogy Charlie Cox és Vincent D’Onofrio is visszabújnak közönségkedvenc karaktereik jelmezébe.

Ugyancsak nem tudni pontosan a Loki második évadának bemutatóját, csupán annyit, hogy szintén 2023 nyarán érkezik.

2023 nyarán érkezik a The Marvels film is, amihez a SDCC-on nem érkezett újabb fontos információ. A július 28-án megjelenő filmben visszatér Carol Danvers Brie Larson alakításában, valamint Iman Vellani Ms. Marvelje, azaz Kamala Khan, és a Teyonah Paris alakította Monica Rambeau is. A filmet Nia DaCosta (Kampókéz) rendezi.

A Disney+ ősze pedig Vasszívről fog szólni. A Fekete Párduc: Wakanda légy áldott! után a Vasember nyomdokaiba lépő Riri Williamst a saját sorozatában ismerhetjük meg jobban. A hat részes, jelenleg is forgó sorozat pontos premierdátumot még nem kapott.

Mahersala Ali Pengéje viszont igen:. A népszerű Fényjáró első MCU-s filmje 2023. november 3-án kerül mozikba.

Egy címváltás után pedig valamikor 2023 végén láthatjuk az Agatha Harkness körül bonyolódó Agatha: Coven of Chaost.

2024-ben Fenegyerek kalandjai is folytatódnak. Természetesen Charlie Cox és Vincent D’Onofrio jelenléte már biztosított. Hogy hogyan és miként veszi fel a fonalat a Netflix széria 3. évada után, az még rejtély. Mint ahogy az is, hogy mennyiben folytatja a sötét, brutálisabb vonalat. A Disney+ Marvel sorozataihoz mérten viszont egy egészen maratoni, 18 epizódos évadra számíthatunk.

Sam Wilson Amerika Kapitányának saját filmje 2024. május 3-án érkezik. A New World Order, azaz Új világrend alcímű produkciót Julius Onah rendezi, aki korábban a The Cloverfield Paradox rendezéséért is felelt. 

2024. július 26-án debütál a gazfickókból verbuvált Thunderbolts, vagy magyarul Mennydörgők. A csapat összetételéről egyelőre csak spekulációk vannak, bár tippünk azért lenne, kiket látnánk szívesen a bandában.

Az MCU hatodik fázisa persze elég messze van még ahhoz, hogy valódi konkrétumokat áruljanak el róla. Azt viszont már tudni lehet, hogy a multiverzum saga befejezésében 11 projekt kerül majd a képernyőkre, amiből 3 film címét és bemutatóját árulták el.

A régóta rebesgetett MCU-s Fantasztikus Négyes immár valósággá vált. A szuperhős család első önálló bevetésére 2024. december 28-án kerül sor. 

2025-ben pedig két Bosszúállók film zárja majd a multiverzumos őrületesdit. Május 2-án debütál a mozikban a Bosszúállók: A Kang dinasztia (Avengers: The Kang Dynasty), amiben előre gyaníthatóan Kang különböző verzióival száll szembe az új csapat. A Bosszúállók: Titkos háború (Avengers: Secret Wars) pedig november 7-én tesz pontot az alternatív univerzumok találkozására.  

Marvel animációk

Animációk terén is jócskán lesz mit nézni Marvel fronton. Pár napon belül, augusztus 10-én érkezik az Én vagyok Groot, a széria pedig megkapta első rendes előzetesét is. Egy levelet fingó Groottal. A rövid epizódokból álló sorozat történetéről vagy tágabb kontextusáról azonban nem sok minden derül ki. 

A Mi lenne, ha…? (What If…?) második évadjára viszont egészen 2023 elejéig kell majd várnunk.

Ugyancsak 2023-ban jön a klasszikus Cartoon Network animációkra hajazó Moon Girl and Devil Dinosaur. A Disney Channelre (és valószínűleg a Disney+-ra is) érkező sorozat egyértelműen a gyerekeket célozza meg, de persze ez nem jelenti azt, hogy ne jelentene jó mókát bárkinek. Egy cuki kis részlet is napvilágra került a sorozatból: 

Sok rajongó nedves álmát váltotta valóra a Marvel, amikor bejelentették, hogy folytatás készül a klasszikussá nemesedett X-Men animációs sorozathoz. Az X-Men ’97 pedig várhatóan ott veszi fel a fonalat, ahol a korábbi széria abbamaradt. A projekthez még az eredeti szinkronhangok közül is többeket sikerült visszédesgetni. A 2023 őszén esedékes sorozatot még be sem mutatták, de az is tudható már, hogy biztosan lesz második évad is.

Valamikor 2024-ben érkezik a Mi lenne, ha…? egyik epizódjából származó Marvel Zombik sorozat. A stúdió ígérete szerint nem spórol majd a véres-beles jelenetekkel, hogy a gyerekbarátság helyett inkább a horrorpotenciálra gyúrjanak. Az ominózus epizódban látható zombik mellett várhatóan újabb karakterek zombifikációjával is találkozhatunk. Akik pedig szembeszállnak velük, jórészt a negyedik fázis új karakterei közül kerülnek ki, úgy mint Yelena Belova, Kate Bishop, Shang-Chi és Kamala Khan.

Ugyancsak konkrét dátum nélkül, valamikor 2024-ben érkezik a Pókember korai évei alatt játszódó, MCU-s eredetsztorinak is beillő Spider-Man: Freshman Year. A sztoriról még semmit lehet tudni, az azonban biztos, hogy Charlie Cox szinkronhangként felbukkan Fenegyerekként. A második évad érkezése is borítékolható, aminek nem meglepő módon Spider-Man: Sophomore Year (azaz nagyjából „másodikos Pókember”) lesz a címe.

editor
Már általánosban írtam könyvekről a suliújságba, majd 2009-től egy online magazinba filmekről. A sci-fi/horror/szuperhős vonal mellett kifejezetten vonzanak a trash és peremtartalmak. Meg a metál!