Hírek

Így kerüld meg a nagypapa-paradoxont, ha időutaznál! – Fraktál Podcast

De a Fraktál Podcastben felfejtjük azt is, miért kellenel szabályozni az időutazást, és mennyire korrumpálható lenne a rendszere.

A Fraktál Podcast Zsótér Indi Dániel és Muchichka László tudományos-popkulturális, infotainment beszélgetős műsora, amelynek legújabb epizódjában ezúttal is is egy Sygnum Code-os kiadvány áll: az Időtaxi című regény, amelyben az időutazás már mindennapos szolgáltatásnak számít, ami persze rendkívül költséges és nem kis veszélyekkel járhat az ember szervezetére nézve. Mégis: mennyit érdemes kockáztatni, ha az embernek lehetősége van megváltoztatni a múltját?

Mivel az időutazás a tudomány jelen állása szerint még mindig csak sci-fi, ezért ennek tudományos hátteréről NEM fogunk beszélgetni az adás második felében a vendégünkkel (aki nem mellesleg szintén a Roboraptor egyik szerzője: Szaniszló Róbert).

Az adásban erről lesz szó:

  • az időutazás lehetséges kimeneteleivel és variációival
  • az időutazás lehetséges paradoxonjaival és megoldásaikkal
  • mire jó az időutazás egyébként?
  • hogy lehet megkerülni a nagypapa-paradoxont
  • beleugrunk a morális szürkezónába: mit csináljunk a baby Hitlerrel?

Az adás itt nézhető:

És itt hallgatható:

De mi is az a Sygnum Code?

Könyvkiadó? Geek-közösség? Műsorszolgáltató? Mindez együtt és külön! A Sygnum Code Multiverzum regényei (sci-fi, fantasy, cyberpunk és ezek végtelen permutációja) mind-mind olyan világban játszódnak, melyektől nem állnak távol a klasszikus sci-fi/fantasy alaptoposzok, de ezen alapvető sci-fi/fantasy alaptoposzok teljes kifordítása sem! 

Ha kíváncsi vagy a Sygnum Code Multiverzum rejtelmeire, itt ismerkedhetsz vele: 

https://sygnumcode.hu 

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

administrator
Nagyjából 2015 óta vagyok hülye film-, sorozat- meg videójáték kritikus. Az írásaimmal nem akarom megmondani, hogy mit szeressen az olvasó, vagy mit ne. Csak tippeket adok az idő felhasználását illetően. - Mondom ezt én, akinek rohadt hosszúak a cikkei.
×