HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Kilenc poszterrel ünnepli a magyar Star Wars-művész a legenda 45. évfordulóját

Simon Zoltán 15 évvel ezelőtt, a legelső Star Wars-film 30. évfordulójára tervezett egy posztert, amelyből aztán Londonban elkészült a világ legnagyobb LEGO-mozaikja. Az eseményen 2000 rajongó rakta ki a posztert 384 000 LEGO-kockából, közel 100 négyzetméteres méretben. A kép a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Három évvel ezelőtt egyetlen magyar alkotóként beválogatta a Lucasfilm 28 művész közé, akik elkészíthették a cég gigarendezvénye, a néhány évente megrendezett Celebration exkluzív posztereit. Azóta az egyetlen, Magyarországon élő hivatalos Star Wars-művészként készít limitált szériás plakátokat, melyeket Budapesten tervez, majd a Lucasfilm engedélyezési folyamata után Kaliforniában gyártanak és forgalmaznak világszerte. Az elsőként elkészült klasszikus trilógiás poszterei már elfogytak, és a George Lucas-féle előzményfilmekről készült képeiből is kevés van már.

HIRDETÉS

Ez a magyar tervezésű gyűjtői posztersorozat most, a Star Wars 45. évfordulójára fejeződik be: a Skywalker-saga utolsó három plakátját, melyek a Disney-éra filmjeit ábrázolják, a csütörtökön kezdődött anaheimi Star Wars Celebrationön lehet először kézbe venni és megvásárolni. A lekerekített sarkú, színgazdag képek minimalistábbak, mint a 30. évfordulós kép volt, ezeken egy-egy főalak mellett kis sziluettek mutatják be a filmek fontosabb pillanatait.

Azokat az érzéseket szerettem volna felidézni a képekkel, amelyeket a filmek első vetítésén éltem át. Bár különálló posztereket készítettem, együtt látva őket a filmek között átívelő motívumokat is észre lehet venni

– mondta az alkotó.

Maga a poszter:

A trilógiák poszterei egymás mellett: