Hírek

Margaret Atwood lángszóróval esett neki saját regényének

A könyvbetiltások ellen tiltakozik A szolgálólány meséjének elégethetetlen példányával szerzője

Egy lángszóróval maga Margaret Atwood demonstrálta, hogy elismert és népszerű disztópikus művének valóban elégethetetlen új kiadása. Amerikában egyre több könyvtárból és tanteremből tiltanak ki műveket, a szerző pedig erre akarja felhívni a figyelmet. A Penguin Random House kiadó “a cenzúra elleni erős szimbólumnak” nevezte, illetve emlékeztetőnek arról, hogy “szükséges megvédeni a létfontosságú történeteket”. A szolgálólány meséjét több országban is betiltották már 1985-ös debütálása óta, Atwood pedig bízik benne, hogy a könyvégetésig nem jutunk el. A példányra licitálni lehet, jelenleg 70 ezer dollárnál tart az aukció.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

Gyerekkorom óta a videojátékok és filmek minden aspektusa a szenvedélyem, műfajtól és stílustól függetlenül. Hamar rájöttem, hogy érdekel, mi van a felszín alatt, és az írás remek módja annak, hogy a felszínre hozzam - elsősorban magamnak, de szívesen osztom meg másokkal is.
×