Hírek

Elindult a Roboraptor alapítóinak új popkult-tudományos podcastje

Az ébredő hajnal első sugaraiban, mikor a gondolatok még szabadon szárnyalnak, és a világ csendesen szuszog az új nap kezdetén, egy új, mégis a Roboraptor legszebb kezdeti éveinek, kellemes nosztalgiáját keltő, új hang kezdi meg szárnyalási körútját az interweb végtelen útvesztőin.

Valójában ennyire nem lesz modoros Zsótér Indi Dániel és Muchichka László, a Roboraptor alapítóinak új podcastje, de lesz benne szó sok mindenről, ami tudomány, és sok mindenről, ami popkultúra.
Ez a Fraktál Podcast!

A hetente jelentkező műsorhoz a Sygnum Code Multiverzum regényei adják az inspirációt!

De mi is az a Sygnum Code?

Könyvkiadó? Geek-közösség? Műsorszolgáltató? Mindez együtt és külön! A Sygnum Code Multiverzum regényei (sci-fi, fantasy, cyberpunk és ezek végtelen permutációja) mind-mind olyan világban játszódnak, melyektől nem állnak távol a klasszikus sci-fi/fantasy alaptoposzok, de ezen alapvető sci-fi/fantasy alaptoposzok teljes kifordítása sem!

A Fraktál Podcast első részének témáját pl. a Gangini-univerzum adja, ahol a társadalom eljutott arra a szintre, hogy mesterséges élőlényeket használ mindennapi életük megkönnyítésére. De mik a ganginik? Biorobotok vagy rabszolgák?

A Fraktál Podcast első részében ennek mentén olyan témák boncolódnak, mint a klónozás, az emberi tudat digitális világba való átültetése, a génszolgatartás morális dilemmái, vagy az emberi lét mélyebb rétegeinek megértése. A Roboraptor alapító geekjeiről lévén szó, nem maradnak el a vonatkozó audiovizuális referenciák: A kétszáz éves ember; Én, a robot, WestworldEx Machina, A.I – Mesterséges értelem, A nő, Jurassic Park, A brazíliai fiúk, A sziget, Szárnyas fejvadász.

Az adás itt nézhető:

És itt hallgatható:

Ha kíváncsi vagy a Sygnum Code Multiverzum rejtelmeire, itt ismerkedhetsz vele.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

administrator
Nagyjából 2015 óta vagyok hülye film-, sorozat- meg videójáték kritikus. Az írásaimmal nem akarom megmondani, hogy mit szeressen az olvasó, vagy mit ne. Csak tippeket adok az idő felhasználását illetően. - Mondom ezt én, akinek rohadt hosszúak a cikkei.
×