Magazin

5 trükk, hogy ne maradj le a Roboraptor legfrissebb cikkeiről

Állítólag az internet már elromlott. Azonban nem feltétlen ennyire rossz a helyzet, még ha bőven akadnak bosszantó nehézségek. Ebben szeretnénk egy kis fényt mutatni abban a bizonyos alagútban.

Mi is, Ti is érzitek, hogy egyre ritkábban kerülnek elétek kedvenc oldalaitok, megmondóembereitek, legyen szó a Facebookról, a Google Discoverről, vagy bármilyen más felületről. A probléma nem új keletű – jópár éve is írtunk erről -, azonban a helyzetet most az Ajánlott oldalak és a kevert idővonal is súlyosbítja, meg persze a hirdetések és a botok. Egy kis segítséget szeretnénk mutatni ebben a káoszban – amit Cory Doctorow újságíró, író találóan “elszaródásnak” nevez -, ha úgy érzed, ilyen nehézségek miatt a Roboraptort is egyre nehezebben éred el.

A Jó öreg Kedvenc oldal

A Facebookon még bőven elérhető az oldal követésénél az a beállítás, ahol kedvenceid közé vehetsz egy oldalt. Ehhez – esetünkben a Roboraptor Facebook-oldalát, vagy más oldalak FB-oldalát kell megnyitni, majd ott a “Követem” gomb legördülő menüjéből a “Kedvenc” (Favourite) opciót kiválasztani. Egyre kell viszont figyelni: csak limitált számban adható hozzá új oldal a kedvenceid közé! A Facebook össze-vissza megjelenítésén pedig ez sem segít túl sokat.

A Nagy Hírfolyamon túl van egy PONTOS folyam

A Facebooknak egy eldugottabb sarkában található az a hírfolyam, amely tényleges aktivitást és frissebb posztokat mutatja az ajánlott oldalak és hirdetések helyett. Ezt az asztali felületen a jobb felső sarokban érhetitek el – pontosabban a Messenger logó melletti mobil billentyűzetet idéző menüsorból. Mobilon pedig a Facebook app jobb felső sarkában lévő hamburger menü segítségével tudjátok előhívni.

Ha erre rákattintotok, megjelenik egy egész hosszú oldal számos lehetőséggel. Itt a Hírfolyam gombot kell kikeresni, ami elvisz a friss tartalmakat bemutató részre (lásd a fenti képeket). És máris élvezhetitek barátaitok és kedvenc portáljaitoknak aktuális posztjait!

Más közösségi média felületek

A Facebook mellett más social media felületeken is tudtok követni minket. Érdemes bekövetni például Instagram-oldalunkat, ahol minden nap Story formájában kapjátok meg aktuális cikkeinket.

Ha a képes történetben rányomtok az “Értesítések” gombra, akkor pedig maga az Instagram fog értesítést küldeni, ha valami történt a Roboraptor Insta háza táján.

Az Instagramon kívül még működtetünk Twitter oldalt, ahol szintén mindennap elérhetitek legfrissebb cikkeinket. Youtube csatornánkra feliratkozva pedig a Roboraptor Podcast és a Bibliomancer legújabb adásairól sem tudtok lemaradni.

Segítsenek utadon a Google hírek

Ha az írott médiát nem a socialben, hanem a Google segítségével fogyasztod, akkor is tudunk megoldást ajánlani a kedvenc oldalak követésére: kövess minket Google híreken! Bár nem olyan népszerű funkció, mint a Discover (amit telefonodon hívhatsz elő, ha balról jobbra húzód az ujjad a mobilképernyőn), de kedvenc oldalaid célzott elérésére tökéletes. A Roboraptor legfrissebb cikkeire ezen a linken tudsz feliratkozni a “Követés” gomb benyomásával. Ezután pedig híreinket – és persze más online felületekét – a Google hírek appon vagy oldalon keresztül tudod olvasni.

A legújabb, legbiztosabb megoldás: Roboraptor hírlevél!

Ha eleged van a közösségi médiafelületekből, egy új, friss és ropogós megoldást tudunk kínálni: vadiúj hírlevelünket! Nem fogunk vele sokat zaklatni, csak hetente elküldjük a Roboraptor friss cikkeit és figyelmedre érdemes geek híreket. Jól hangzik? Fel is lehet iratkozni különösebb nehézségek nélkül – elég a keresztneved és az e-mail címed hozzá. Vasárnap pedig érkezik is a ropogós hír és cikk-csokor.

Feliratkozom a Roboraptor Hírlevélre.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

Főszerkesztő
2009 óta foglalkozok blogolással és cikkírással. Jelenleg a Roboraptoron vagyok megtalálható főszerkesztőként. Bármilyen kérdésed van, a roboraptorblog[kukac]gmail[pont]com elérhetsz.
×