Podcast

Shrek az élet! – Roborapotor Podcast #101

A Roboraptor Podcast filmes időutazását a 2000-es évek legmeghatározóbb filmjének idén húszéves folytatásával folytatjuk. Avagy jön minden idők egyik legjobb második része, a Shrek 2!

Persze ha a Shrek 2.-ről beszélünk, akkor elkerülhetetlen, hogy előbb megidézzük az első filmet, ami a maga nemében korszakalkotó alkotásként vált megérdemelten kultfilmmé, hogy aztán egész popkulturális franchise-vá nője ki magát mára.  De mennyire szépítik meg csak az emlékeink a Shreket? Minek köszönheti átütő sikerét? Miben és mennyire előzte meg a korát? A posztmodern poénkodáson túl is vannak maradandó értékei? Tényleg jó folytatás a Shrek 2., vagy csak egy újabb bőr lehúzása a DreamWorks első kimagasló sikeréről? Többek között ezekről is értekezik Máté és Dávid a Roboraptor Podcast legújabb adásában

Timecode-ok és amiről szó lesz:

  • 3:12:Először beszélgetünk kicsit az első Shrek filmről, eredetéről. Ősélményeink a filmmel.
  • 11:30: Mi az első Shrek film hatalmas sikerének a kulcsa, amivel a Dreamworks-öt is feltette az animációs filmes térképre?
  • 31:27: Az első rész alapos kibeszélése után rátérünk a folytatásra. Lássuk, felér-e hozzá
  • 42:00: Hogyan forgatja ki a klasszikus fantasy tropeokat, karaktereket a második rész és viszi tovább a végletekig amit az elődje elkezdett. Mennyire képes ezen felül tartalomban, karakterekívekben is tovább építkezni.
  • 1:00:55: Összegezve, milyen folytatás a Shrek 2?
  • 1:03:18: Nagyon röviden a további folytatásokról, franchiseosodásáról.
  • 1:07.24: Mai szemmel mennyire komolyan vehető még a Shrek?

A műsort meghallgathatjátok Spotify és YouTube-lejátszási listáinkon az eddigiekkel együtt. Az adást INNEN le is tudjátok tölteni, de akár iTunes-on is feliratkozhattok, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről!

Beszélgetnek: Hartai Dávid és Pongrácz Máté

shrek 2 puss in boots

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×