HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

10 módszer, hogy ne maradj le a Roboraptor Facebook-posztjairól! Az ötödiken meg fogsz döbbenni!

Elképzelhető, hogy az utóbbi időben kevesebbet találkoztál a Roboraptor vagy más kedvenc oldalaid tartalmaival a Facebookon – de ha ez eddig nem is volt így, hamarosan valószínűleg így lesz.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ugyanis az a kellemetlen helyzet állt elő, hogy Mark Zuckerberg, a Facebook atyaúristene végre úgy döntött, felveszi a harcot a felületen eluralkodott szennyáradattal. Mármint ez önmagában rendkívül dicséretes lenne, csakhogy ő ezt úgy képzelte el, hogy majd az ismerősök posztjait részesíti előnyben a különböző hírportálok rovására, illetve azoknak a kontenteknek az elérését fogja tolni, amelyek körül „párbeszéd alakul ki”, tehát amelyek lájkok helyett sok kommentet kapnak. Magyarul a nagyi által megosztott Mindenegybenblog kontenteknek, a clickbait politikai cikkek körül kialakult anyázásnak és a „tageld be a haverod, aki…”-jellegű posztok gyártóinak nem kell aggódniuk, ellenben a minőségi tartalmak előállítóinak annál inkább.

Nyilvánvalóan ez nekünk is fáj, de nektek is, amennyiben inkább a Roboraptor (és más minőségi orgánumok) cikkeivel szeretnétek találkozni, mint a fent említett vegyesfelvágottal. Mi erre a megoldás?

Első körben az, hogy próbáljátok meg nem Facebookon követni ezeket a tartalmakat, hanem egy olyan felületen, ahol mindig minden posztról biztosan értesültök. Nekünk is van már Twitterünk, tudtok RSS-en követni, és nyilvánvalóan az a megoldás is működik, hogy egyszerűen csak mindennap felnéztek a főoldalra. (Sőt, már Instagramunk is van, de oda nem a cikkeket posztoljuk.) Persze megértjük, ha valaki számára a Facebook kényelmesebb, otthonosabb, ezért ott is biztosítható az elérés, mindössze néhány egyszerű lépéssel.

HIRDETÉS

Az egyik változatnál a Roboraptor Facebook-oldalát kell megnyitni, majd ott a „Követem” gomb legördülő menüjéből a „Megjelenítés elsőként” opciót kiválasztani:

Ugyanezt elérhetitek úgy is, hogy a kezdőlapotokon baloldalt felül a „Hírfolyam” gomb beállításainál a „Beállítások szerkesztése” opciót választjátok, majd „Az elsőként megjelenők beállítása”-ra kattintotok. Le fog gördülni egy nézet, ahol először az ismerőseitek látjátok majd, éppen ezért „Az összes” opciót állítsátok át „Csak oldalak”-ra.

Ugyanezek angolul is:

Ezek után pedig nincs más dolgotok, mint az általatok követett oldalak közül kiválasztani a Roboraptort (meg persze azokat, amiket még ugyanígy követni szeretnétek). Köszönjük előre is, ha megteszitek, és igyekszünk minél több minőségi cikkel meghálálni a jövőben is!