Hírek

Almodóvar westernt készít Ethan Hawke-kal és Pedro Pascallal

A spanyol mester egy 30 perces filmmel készíti el válaszát a Brokeback Mountain – Túl a barátságonra, amit anno akár meg is rendezhetett volna.

Az IndieWire Pedro Almodóvar rendezővel beszélgetett, a mester pedig elárulta, hogy egy vadnyugatos filmet forgat Pedro Pascallal és Ethan Hawke-kal. A 30 perces Strange Way of Life középkorú fegyverforgatókról szól, akik Spanyolország Almería régiójának sivatagos részén tevékenykednek majd. Bár maga Sergio Leone is ott forgatta A Jó, a Rossz és a Csúf című klasszikusát, Almodóvar nem a „spagetti Westernekre” akar hajazni ezzel:

Nem utalok tudatosan azokra a filmekre. Nem tudom, milyen lesz, csak azt, hogy az enyém.

Almodóvarnak már korábban lett volna lehetősége belekóstolni a műfajba, amikor megrendezhette volna a 2005-ös Brokeback Mountain – Túl a barátságont. Ugyan elismeri Ang Lee munkáját, úgy érzi, ő maga sosem kapott volna elég szabadságot ahhoz, hogy olyan művet készítsen, amilyet akar. Ennek tükrében szerinte új alkotása egyfajta válasz lesz Heath Ledger és Jake Gyllenhaal alakította páros történetére.

Túl sok részletet nem volt hajlandó elárulni a filmről. Hawke egy Jake nevezetű serif, míg Pascal karaktere Silva, egy fegyverforgató. A sivatag két túlsó oldalán élnek, és nem látták már egymást 25 éve.

Egyikőjük elindul hát megtalálni a másikat, és lesz köztük egy leszámolás, ami Almodóvar szerint akár romantikus is lehet.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image