Hírek

Nintendo Direct Mini: Az elkövetkező egy évben is lesz mit játszanod Switchen

Tegnap egy a külső partnerek projektjeire fókuszáló Nintendo Direct Minivel kedveskedett a japán videojáték-óriás a rajongóknak, ami számos meglepetést tartalmazott. Vegyük sorba, hogy mik érkeznek a jövőben a Switchre!

Monster Hunter Rise: Sunbreak

Monster Hunter Rise kiegészítője holnap meg is jelenik PC-re és Switchre, így a Capcom egy pörgős videóban mutatta be a Sunbreak friss tartalmait. Láthattuk mozgásban Shagaru Magala, Furious Rajang és Seethin Bazelgeuse szörnyeket, ami ismerős és kemény monstrumok még durvább variánsai. Rajtuk kívül lesznek klasszikus és újonc vadásznivaló lények egyaránt, így nagy eséllyel lesz mivel eltöltenie az időt a játékosoknak – nem beszélve arról, hogy a készítők különféle frissítésekkel még tovább gazdagítják majd a kínálatot.

Nier: Automata: The End of Yorha Edition

A Square Enix és a PlatinumGames fenomenális akció-RPG-je október 6-án végre a Nintendo konzoljára is ellátogat Nier: Automata: The End of Yorha Edition címmel, ami nem csak a korábbi extrákat, hanem Switch-exkluzív újításokat is tartalmaz majd: például fehér öltözeteket 2B-nek és róka – kitsune – maszkot 9S-nek.

Lorelei and the Laser Eyes

Az indie gyöngyszemeket istápoló Annapurna Interactive és a Sayonara Wild Heartsról ismerhető Simogo újabb különlegességgel készül: ez a jövőre PC-re és Switchre befutó Lorelei and the Laser Eyes. A logikai-kalandjáték játékmenetében és kinézetében is egyediséggel kecsegtet, a veterán játékosok pedig egy kis Killer7-feelinget is elcsíphettek a trailerben.

Super Bomberman R 2

A bombás ügyességi móka új epizódján szorgoskodik a Konami, ami egy új Kastély” móddal is bővül. Ebben egy védőnek kell távol tartania egy kincseládától akár 15 támadót, akik robbanószereikkel igyekeznek bejutni a zsákmányhoz. A kaland jövőre indul majd minden főbb platformon.

Mega Man Battle Network Legacy Collection

A Mega Man Battle Network Legacy Collection egy 10 játékból álló gyűjteménye a népszerű Mega Man széria taktikai-szerepjátékos spin-off alsorozatának. Az eredetileg Game Boy Advance-ra kiadott játékok csomagja különböző extrákat is tartalmaz majd amikor megjön jövőre Switchre, PS4-re és PC-re, mint például 1000-nél is több illusztrációt és kb. 150 dalt.

Pac-Man World Re-Pac

Igazi platformer klasszikus tér vissza egészen 1999-ből: a PS1-es Pac-Man World: 20th Anniversary. A Bandai Namco és a Now Production feljavított, Pac-Man World Re-Pac néven futó változatában a híres sárga falatozó bőrébe bújva kell megmenteni családját. A maga idejében elismert és sikeres móka most új közönséghez juthat el pár modernizáló frissítéssel együtt miután minden főbb platformra kikerül augusztus 26-án.

Blanc

Egy őzgida és egy farkaskölyök egymást segítő kalandjáról szól a Blanc, egy fekete-fehér alkotás a Gearbox Publishingtől és a Casus Luditól. A két édes lénynek sajátos képességeiket kell bevetniük, hogy hazataláljának a havas tájban, megoldva különböző, a környezetre építő feladványt. Az érzelmes élményt kínáló játék jövő februárban érkezik Switchre és PC-re.

Return to Monkey Island

Minden idők egyik legkedveltebb point-and-click kalandja folytatódik idén a Devolver Digital és a Terrible Toybox jóvoltából a Return to Monkey Islanddel, és végre egy játékmenet videót is kaptunk. Az eredeti The Secret of Monkey Island és Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge alkotói közül is visszatértek többen az új epizódhoz, amely friss képi világgal és egyedi játékmenettel várja a régi és új rajongókat.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Bár maga a Ubisoft már lelőtte a poént, amikor egy nappal a videó előtt kiszivárogtatta a Mario + Rabbids Sparks of Hope megjelenési dátumát, de azért jó volt mozgásban látni a körökre osztott taktikai mókát. Mario és az eszement rabbidek kalandja október 20-án folytatódik.

Little Noah: Scion of Paradise

A Little Noah: Scion of Paradise egy roguelite akció-platformer a Cygamestől és a Grounding, Inc.-től, ami minden alkalommal új felépítésű pályát kínál. A címadó főhőst “lilliputok” segítik, akikkel komplex és erős kombókat tud végrehajtani, hogy legyőzze ellenségeit. A játék meg is jelent már Nintendo Switchre, PS4-re és PC-re.

Railgrade

Funkcionáló és profitáló vasúti rendszereket kell kiépíteni a vonatmaketteket idéző Railgrade-ben, hogy egy kolóniát felvirágoztassunk. Az Epic Games Publishing és a Minataka Dynamics stratégiai szimulációjában összetett sínhálózattal erőforrások bányászását és finomítását tehetjük hatékonnyá, amivel még több rendszert építhetünk ki.

RPG Time! The Legend of Wright

Ebben az igazán egyedi, kézzel rajzolt mókában a főhős, Kenta jegyzetfüzetének lapjai elevenednek meg, a játékosoknak pedig rajzolva és törölve kell haladniuk. Minijátékok, ügyességi és logikai feladványok és különleges kihívások sokasága ígér egy egyedi élményt majd. Az Aniplex és a DeskWorks Xboxra és Windowsra már elérhető játéka, az RPG Time! The Legend of Wright augusztus 18-án fut be Switchre, PS4-re és Steamre.

Sonic Frontiers

A Sega a Sonic Frontiersből is villantott, demonstrálva a “Cyber Space” pályákat. A videó alapján ezeket kulcsokkal lehet feloldani, és a hagyományosabb 3D-s Sonic pályákat idézik inkább, klasszikus környezetekkel.

Disney Dreamlight Valley

A jövőre már ingyenes Disney Dreamlight Valley a Gamelofttól szeptember 6-án lesz elérhető Early Accessként, ehhez azonban egyelőre venni kell egy “alapítócsomagot”. Az életszimulátorban a kedvenc Disney mesehősökkel együtt éldegélve kell mindenféle feladatot teljesíteni, farmot gondozni, házat és lakónegyedet berendezni és élvezni a létet.

Live A Live

A korokon átívelő Live A Live már szedhető demójában a birodalmi Kína, a japán Edo-kor alkonya és a távoli jövő próbálható ki, a mentést pedig át lehet majd vinni a teljes verzióba, amikor az megjelenik július 22-én Switchre. A Nintendo ezen túl 40 perc játékmenetet is közzétett, így az érdeklődők belekukkanthatnak a HD-2D grafikai stílussal visszatérő, eredetileg 1994-ben és csak Japánban kiadott alkotásban.

Doraemon Story of Seasons: Friends of the Great Kingdom

A Doraemon Story of Seasons: Friends of the Great Kingdom egy farmos játék a népszerű mangafigura világában. A főhős és cimborái egy ismeretlen bolygón landolnak, és megígérik, hogy segítenek a helyieknek. Szántai, vetni és állatokat gondozni kell majd az idén Switchre, PC-re és PS5-re megjelenő mókában, akár egyedül, akár egy pajtással.

Minecraft Legends

Új videót kapott a Minecraft Legends is, kiemelve a Pikmint idéző játékmenetet és a másik dimenzióból támadó szörnyeket. A kockavilág megmentésére idén lesz lehetőséged, ha pedig kedveled a Mojang egyedi játékát, akkor érdekes alternatívát kínálhat majd ez a minden fő gépre érkező elképzelés is a Mojang Studiostól, a Blackbird Interactive-tól és az Xbox Game Studiostól.

Dragon Quest Treasures

A Dragon Quest szörngyűjtögetős spin-offja a Dragon Quest Builders karakterdizájnját idézi, ezúttal azonban nem építgetni, hanem lényeket befogni és nevelgetni kell. A Dragon Quest Treasuresben egy 3D-s világot lehet bejárni, ahol a középpontban a szörnyek állnak: harcosok, hátasok, repülők és miegymások. A Square Enix és a Tose kincsvadászata december 9-én startol Switchen.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes, No Man’s Sky, A Plague Tale: Requiem – Cloud Version, Captain Velvet Meteor: The Jump+ Dimensions

Az előadás része volt még egy montázs is, ahol röviden szerepelt négy alkotás.

  • A Fire Emblem Warriors: Three Hopes egy hack-and-slash kaland az Omega Force-tól, ami már meg is jelent.
  • A Hello Games procedurálisan generált űrkalandozós No Man’s Sky-ja október 7-én jön Switchre.
  • A pestises-patkányos A Plague Tale: Requiem – Cloud Version, ami felhőszolgáltatással teszi elérhetővé a Nintendo konzolján a várva-várt folytatást október 18-án.
  • Június 28-án pedig a Captain Velvet Meteor: The Jump+ Dimensions érkezik a masinára, amiben egy taktikai kalandra indulhatnak a bátrak egy francia-japán családba született tinédzserrel, aki a szigetországba költözik. Próbál szembeszállni az új hely és az egyedüllét okozta szorongással, és mivel a mangákon keresztül ismeri az országot, ezért kedvenc Jump+-karaktereit megidézve teljesíti majd a kihívásokat.

    A fentiek előzetesei 20:56-tól 21:43-ig tartanak, ha nem működne az időhöz igazított link.

Portal: Companion Collection

Minden idők egyik legmeghatározóbb és legelismertebb logikai-FPS párosa tért vissza a Portal: Companion Collectionben, így az agytekervényeket rendesen megdolgoztató duó a Valve-tól most már Switchen is nyomható. Remek humor, intelligens feladványok és egy utánozhatatlan stílus várja a visszatérő és új rajongókat.

Harvestella

November 4-én jön Switchre és PC-re a Harvestella, egy farmszimulátor a Square Enixtől. A tanya gondozása és a főzicskézés mellett azonban anyagokat is be kell gyűjteni a szörnyekkel teli terepekről, a cél pedig megfejteni a halált hozó “Quietus” hónap rejtélyét.

Persona

Az xboxos show során leleplezett visszatérő Persona-trió Switchre is ellátogat, így a Persona 3 Portable, a Persona 4 Golden és a Persona 5 Royal is nyomhatók lesznek a Nintendo konzolján: utóbbi október 21-én, előbbiek pedig valamikor jövőre az Atlus bejelentése szerint.

Fishing Spirits: Fish and Play Aquarium & Ultra Kaiju Monster Rancher

A japán Nintendo Direct Miniben két, egyelőre csak Japán debütálásra bejelentett extra játék is volt.

  • Az egyik a Bandai Namcotól a Fishing Spirits: Fish and Play Aquarium egy vízi tematikájú, minijátékos móka.
  • A másik az Ultra Kaiju Monster Rancher a Bandai Namcotól és a Koei Tecmotól, ami az Ultraman világát és lényeit hozza össze az idén 25 éves Monster Rancherrel, így mindenféle óriási szörnyet – kaijut – lehet majd benne nevelgetni.Mindkét játék idén jelenik meg Japánban Nintend Switchre.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

Gyerekkorom óta a videojátékok és filmek minden aspektusa a szenvedélyem, műfajtól és stílustól függetlenül. Hamar rájöttem, hogy érdekel, mi van a felszín alatt, és az írás remek módja annak, hogy a felszínre hozzam - elsősorban magamnak, de szívesen osztom meg másokkal is.
×