Hirdetés

Leghasznosabb Nintendo Switch kiegészítők a gondtalan játékhoz

A játék az ember életeleme. Kikapcsol, ellazít, szórakoztat. Ezt elérhetjük egyszerű eszközökkel – akár egy labdának nevezett felfújt bőrdarab ilyen-olyan módon történő passzolgatása is képes lebilincselni a bolygó lakosságának jelentékeny részét. Persze nem minden eszköz ilyen egyszerű. Bizonyos generációk még emlékezhetnek, mennyi időt volt képes elrabolni egy egyszerű, óraelemmel működő kvarcjáték. A nemek eloszlásában a mérleg ugyan nagyon a férfiak felé billen, de akadnak bőven játékrajongók a hölgyek körében is.

Ma már a legszuperebb eszközök varázsolnak 4K-ban olyan világot az ember köré, amelyről eddig csak álmodoztunk. A játékipar hatalmas, szakemberek, fejlesztők sokasága dolgozik folyamatosan azon, hogy minél szebb játékok szippantsák magukba sok-sok óránkat. Természetesen nem önzetlenül teszik ezt, ez ugyanis kőkemény üzlet. A szebb, élethűbb játékok futtatásához nagyobb teljesítmény, jobb „vas” kell, a szoftvernek idomulnia kell a hardverhez. Ez a két pólus pedig húzza egymást, folyamatos gyors fejlődést gerjeszt a játékiparban. A PC-re kiadott játékok egyre nagyobb gépigényt követelnek, ezért a PC platformot preferálók folyamatos gépfejlesztésre kárhoztattak. Ez azt jelenti, hogy az új megjelenésű játékok már nem (vagy nem szépen) futnak több éves konfigurációkon. A PC bővítés, hardvercseréje pedig rengeteg utánajárást, folyamatos informálódást követel. Általában a videókártya a leggyengébb keresztmetszet, ez avul el leghamarabb, ez a legdrágább, és egy cseréhez tudnunk kell, hogy minden funkciót támogatni fog-e a konfigurációnk, hogy száz százalékban ki tudja-e szolgálni a jövendőbeli videókártyát.

A PC tehát hiába sokoldalú, folyamatos ráköltést igényel. A konzolok ezzel szemben sok évig tartósak, a rájuk írt játékok pedig kifejezetten a konzol hardverére vannak optimalizálva. Hosszú távon jóval olcsóbb, mint egy gamer PC. Természetesen a konzolpiacon belül is kialakult egy éles verseny. Az élmezőnyben a Sony Playstation-je, a Nintendo Switch-e, és a Microsoft Xbox-a van.

Miért pont a Switch?

A Xbox elsősorban a PC-sek felé kacsintgat a két platform egyre szorosabb közeledésével. A Playstation pedig egyedi, exkluzív címekkel próbálja magához csalogatni a játékos közönséget. A Nintendo pedig leginkább a családi, gyerekbarát játékokkal domborít. A Switch porton nem túl fényesre sikerült Mortal Kombat I. persze nem éppen a gyerekbarát kategóriát erősíti, de találunk itt bőven olyan játékot, amivel az egész család kikapcsolódhat (például az összes Mario játék).

A hangsúly az EGÉSZ CSALÁDON van, ami azt jelenti, hogy valamennyi korosztály – a kisgyerkőctől a nagyszülőig – remekül tud szórakozni.

Rengeteg olyan játékot kínál a Nintendo, ami egy Switchről akár négyen is játszható osztott képernyőn. Ehhez persze még két kontrollerbe be kell fektetni, de igazán megéri! A másik nagy előnye pedig a mobilitásában rejlik. Nemcsak otthon a hatalmas tévén élvezhetjük a játékot, hanem gyakorlatilag bárhol. Konzoltársaihoz képest a Switch kb. zsebben hordható. Bárhová magunkkal vihetjük, és folytathatjuk a megkezdett játékot.

Fontos kellékek

PC-re a világ összes pénzét elkölthetjük, hogy a megjelenő játékokat jó minőségben futtassuk rajta, Switch esetében pedig elég néhány praktikus kiegészítőbe beruházni.

Mivel hordozható konzol, hordozzuk – ez pedig nem várt meglepetésekkel járhat.

Egy rossz mozdulat és kicsúszik a kezünkből, és szomorúan integethetünk a drága szerviz felé, esetleg karcos, repedt kijelzőn játszhatunk tovább. A kijelzővédő üvegfólia ezért alap kiegészítő. Ez nem drága, viszont sok-sok bosszúságtól és extra kiadástól menthet meg minket.

Nintendo Switch fólia

Egyszerűen felhelyezhető, kemény, karcálló, strapabíró üvegréteg. Sokszor speciális bevonatot is kap, javít a láthatóságon, óvja a szennyeződésektől a kijelzőt, és az ujjlenyomatok sem maradnak meg rajta. Tökéletesen illeszkedik, nem akadályozza a kütyü kezelését. A védelem következő lépcsőfoka a tok. Ez gyakorlatilag egy pontosan a Switch-re szabott táska. A tokok titka a több eltérő rétegben rejlik. A belső, párnázott réteg óvja a benne lévő kütyüt, a külső kemény réteg pedig páncélként funkcionál, egy esetleges leejtés során elnyeli az energiát, megvédi a drága konzolt. A táskákból is van több típus, ha az összes tartozékot szeretnénk magunkkal vinni, választhatunk komolyabb, nagyobb tokot is, amibe minden szükséges kellék belefér.

Nintendo Switch tok

Konzolos játék telefonról?

Ha már játékkonzol, érdemes egy másik különleges kiegészítőt is megemlíteni. A Backbone One Xbox Controller bevetésével közvetlenül az iPhone-ra streamelhetjük a játékot az otthoni konzolunkról. A kontroller érzésre leginkább a PS5 kontrolleréhez hasonlít. Segítségével a telefonon (vagy akár tableten) játszhatjuk kedvenceinket. USB-C, valamint 3,5 mm-es jack csatlakozó van rajtuk.

Régebbi iPhone tulajokra is gondolt a gyártó, mert lightning csatlakozóval is piacra dobták,

ezért vásárlás előtt mindenképp alaposan győződjünk meg, hogy kompatibilis-e a készülékünkkel. Játék közben az USB porton keresztül folyamatosan tölthetjük az egyébként igen keveset fogyasztó kontrollert. A jack csatlakozón keresztül pedig kedvenc fülesünkben hallgathatjuk a játékot, így nem zavarjuk a hanggal a környezetünket.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×