Hirdetés

Ikonikus filmek napszemüvegeken keresztül

A napszemüvegek már régóta a filmes karakterek stílusának elengedhetetlen részei. Ezek a kiegészítők gyakran szimbolikus jelentéssel is bírnak, hozzájárulva a karakterek mélységéhez és a történetek hangulatához. Az alábbiakban bemutatunk néhány híres napszemüveget, amelyek emlékezetes nyomot hagytak a filmek és a divat világában.

Susan Sarandon és az Armani napszemüveg (Thelma és Louise, 1991)

Kezdjük egy ritkábban emlegetett, de annál népszerűbb márkával és filmes megjelenésével. A Susan Sarandon által megszemélyesített Louise, a Thelma és Louise című filmben egy Emporio Armani napszemüveget visel, amely erősíti karakterének magabiztos és lázadó megjelenését. Egy Armani napszemüveg férfi vagy női verziója egyaránt a függetlenség szimbóluma, így jól illik Louise-hoz is, aki a film során saját szabadságáért küzd​.

Tom Cruise és a Ray-Ban Aviator (Top Gun, 1986)

Ikonikus női és férfi napszemüvegek terén nem mehetünk el a Ray-Ban Aviatora mellett. A Top Gun című filmben Tom Cruise mint Maverick, egy Ray-Ban Aviator napszemüveget visel, amely azóta is a pilóta stílus és a lazaság szimbóluma. Ez a napszemüveg hozzájárul Maverick magabiztos és rebellis személyiségéhez is.

Forrás: Canva

Will Smith és a Ray-Ban Predator (Men in Black, 1997)

A Men in Black filmekben Will Smith J ügynökként egy pár Ray-Ban Predator napszemüvegben látható, amely a filmek egyik legismertebb kellékévé vált. Ezek a napszemüvegek nemcsak a J ügynök stílusát emelik ki, hanem a titkosügynökök hűvös és profi megjelenését is erősítik​​.

Keanu Reeves és a Mátrix napszemüvegek (Mátrix, 1999)

Bár nem egy konkrét márkához kötjük, de a sorból nem maradhatnak ki a Mátrix napszemüvegek. Keanu Reeves mint Neo a Mátrix trilógiában egyedi, kifejezetten a filmhez tervezett napszemüvegeket hord, amelyek a futurisztikus és cyberpunk stílust képviselik, és fokozzák Neo misztikus és erőteljes megjelenését.

Audrey Hepburn és az Oliver Goldsmith (Álom luxuskivitelben, 1961)

Audrey Hepburn Holly Golightly-t alakítja az Álom luxuskivitelben című filmben, és egy Oliver Goldsmith napszemüveget visel, amely eleganciát és kifinomultságot tükröz. Ezek a napszemüvegek azóta is a divatvilág ikonjai.

Jean Reno és a Jean-Paul Gaultier (Léon, a profi, 1994)

A Léon, a profi című filmben Jean Reno Léonként tűnik fel egy Jean-Paul Gaultier napszemüvegben, amivel egyedi, összetéveszthetetlen megjelenését erősíti. Ez a napszemüveg Léon karakterének szimbólumává vált, és hozzájárul a film kultikus státuszához​.

Főkép: Unplash.com

Eltelt megint egy hét? Mi történt itt? Ne is gondolkodj, összeszedtük neked a legfontosabb cikkeket, híreket!