HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

Utazz Te is vissza a jövőbe ezzel a hihetetlen DeLorean-modellel!

Te is szívesen bepattantál volna Marty és Doki időutazó autójába? A Deagostini, további tisztelegve a 80-as évek filmklasszikusai előtt elhozta magát a Vissza a jövőbe filmek DeLorean DMC-12-jét. Megépítettük az első részeket.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Vissza a jövőbe, illetve két folytatása kétségkívül kiállta az idő próbáját – nemcsak, hogy szórakoztató akció-scifi-vígjátékok, de minden idők legjobb időutazós filmjei közt szokás emlegetni őket. Hollywood eleinte nem hitt a filmben, Robert Zemeckis mégis megcsinálta, a többi pedig – most már megmásíthatatlan – történelem. A sorozat készítői még az újraforgatás ötletét is megtorpedózták, hiszen a múltba nem okos dolog belepiszkálni… vagy mégis, hiszen Marty és a Doki kalandjai éppen erről híresek. Na meg a valaha feltalált legmenőbb időgépről, a felfelé nyíló ajtajtókkal felszerelt, fluxuskondenzátor hajtotta, a nyolcvannyolc mérföldes sebességre pillanatok alatt felgyorsuló DeLorean DMC12-ról.

A Deagostini folytatja a nyolcvanas évek kultklasszikusai előtti tisztelgést: a robosztus Robotzsaru-figura után most a Vissza a jövőbe időgép autója is a geek-kollekciód része lehet!

A most a Deagostini jóvoltából Magyarországon először elérhető kiadvány élethű, az utolsó köteg vezetékig hiteles replikája Joe Walser felügyelete alatt készült. Walser a világ elsőszámú szaktekintélye DeLorean-kérdésekben: egyebek közt ő vezette például 2013-ban a filmekhez használt jármű restaurációs munkálatait. De nézzük a most végre itthon is kapható kiadvány részleteit:

  • Impresszív, 52,7 cm-es hosszúság;
  • Fémből készült karosszéria;
  • Nyitható ajtók, motorháztető és csomagtartó, részletes belső kialakítás;
  • A reaktor, valamint az eredeti DeLorean PRV V6-os motorjának pontos mása;
  • Működő fényszórók, világító kijelzők a műszerfalon, gombnyomásra életre kelő élénk kék színek a járgány körül;
  • Megvilágított időjelző áramkörök 1985. október 20-ra programozva.

Az első két szám a hátsó lökhárító, valamint a bal első sárhányó kapott helyet, valamint egy külön füzetben a kész modell részletes leírása, képekkel. A lapszámok újságosnál nem, kizárólag előfizetéssel érhetőek el – ebből pedig kétféle létezik. Már a „sima” előfizetés is különféle rajongói ínyencségekkel csábít, hiszen minden lapszámban különféle Vissza a jövőbe érdekességeket, bennfentesek által bemutatott filmes háttérinfókat ígér a Deagostini, és az első kettő alapján ezt maradéktalanul teljesíti is.

HIRDETÉS

Amennyiben a DELOREANPROMO egyedi promóciós kódot használva fizetünk elő a kizárólag kiadó weboldaláról megrendelhető gyűjteményre (a linkre kattintva), a következő ajándékok is a miénk lesznek:

  • 3 darab popszter;
  • Előfizetői gyűjtőmappa;
  • DeLorean-bögre;
  • Póló.

Az előbbiek nem egyszerre, hanem az előre megadott előfizetői csomagban érkeznek, szóval az időgép alkatrészei mellett is lesz miért várni a kézbesítőt. A prémium csomag villant még az előbbiek mellé egy 1:1 arányú, OUTATIME rendszámtáblát az első rész mintájára, illetve egy vitrint is, csak hogy méltóképp prezentálhassuk a kész autócsodát.

Bevallom, amikor ezt megláttam, felmerült bennem a nappali kiállítótérré alakítása, amivel szerintem a család is rendben lenne, lévén ők is hatalmas Back to the future-rajongók.

Az összeszereléshez mindenféle előképzettség nélkül is bátran nekiállhatunk, mert minden lépés részletgazdag illusztrációkkal, kezdő modellezők számára (mint jómagam) is könnyen követhetően van bemutatva. Egy csavarhúzó és fogó szükséges csak a művelethez, de előbbiből kapunk egyet rögtön az első számhoz, szóval nem kell érte szerszámosládát túrni meg műszaki boltba rohangálni.

Nincs más hátra tehát, mint előfizetni a kiadónál, nem elfeledve a DELOREANPROMO kódot, aztán beizzítani a fluxuskondenzátort!

Kérés-kérdés esetén pedig a kiadvány weboldala segít!

2019 óta írok cikkeket, kritikákat, bemutatókat a legváltozatosabb témákban - valahogy mégis főleg a filmeknél kötök ki. Néhány döntős novellapályázatos helyezést, valamint megjelenést követően első saját kötetem, a Tüzek és túlvilágok 2022-ben jelent meg a Helma kiadónál. A világ- és a karakterépítés egyaránt fontos számomra, ezért a saját dolgaimmal csigalassúsággal haladok, viszont közben másokét elemezni rendkívül szeretem, ha találok bennük valami érdekeset. Cserébe önálló szerzőként esetemben is akasztható a hóhér :-)