Hírek

Ősszel kerül a magyar mozikba a kultregényből készült Semmi!

Elkészült Janne Teller generációs regényének a filmváltozata. A Semmi októberben kerül a magyar mozikba, de premier előtt többször is látható lesz majd.

Semminek nincs értelme. És ha semminek nincs értelme, semmit sem érdemes csinálni.

Ezekkel a szavakkal viharzik ki a nyolcadikos Pierre-Anthon az osztályából. Ezt követően felmászik a kertjük fájára, hogy onnan demonstrálja a semmittevést. Osztálytársai szeretnék bebizonyítani a fiúnak, hogy az életnek van értelme, ezért egy sajátos paktumot kötnek: egy elhagyott épületben fontosnak tartott tárgyakat kezdenek összegyűjteni. A fontosság azonban hamarosan egyre elvontabb fogalmakba csap át, a játék pedig túllép minden addigi szabályon, és egyre veszélyesebbé válik. A fiataloknak kicsúszik a kezükből az irányítás és egymás után
vesztik el gyermekkoruk ártatlanságát.

Előzetes:

A Semmi Janne Teller azonos című nemzetközi bestsellerének filmfeldolgozása. A dán regény hatalmas vitát váltott ki, előbb betiltották Dániában, majd egyenesen kötelező olvasmánnyá tették az iskolákban. Sokan a 21. századi A Legyek Urának tartják a művet, amely a mai fiatalok pszichéjébe enged betekintést, roppant fajsúlyos társadalmi kérdéseket és problémákat vet fel, s többek között azt a kérdést teszi fel, hogy mi az élet értelme. A regény magyarul is megjelent, több színpadi feldolgozása is született, az egyik legemlékezetesebb egyenesen egy bábelőadás volt a Budapest Bábszínházban. A Semmi több helyen az oktatási anyag részévé vált.

A Semminek elkészült a magyar plakátja:

 

A Semmi magyar forgalmazója a Vertigo Média,

a film október 20-án kerül a magyar mozikba

de addig is több premier előtti vetítésen lesz látható. A Semmi többek között az augusztusi 9. Vertigo Filmhét és a szeptemberi Skandináv Filmfesztivál programjában is szerepel majd.

Forrás: Veritog Media