HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

Legyél te a Törvény ezzel a fantasztikus Robotzsaru figurával!

A 80-as évek mozifilmjeinek egyik legjellegzetesebb alakja most része lehet az otthoni geek gyűjteményednek. (X)

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ha meg kéne nevezni a filmvilág legikonikusabb évtizedét, sokan alighanem a 80-as éveket mondanák, nem is véletlenül. Ez az időszak valóságos tárháza a legendás moziknak – na meg a bennük szereplő őrületes tárgyaknak és monstrumoknak: elég csak mondjuk a Vissza a jövőbe Deloreanjára, a Terminátor T-800-asra, vagy éppen a Paul Verhoeven 1987-es művének címszereplőjére, a Robotzsarura gondolnunk. Utóbbit most a DeAgostininek köszönhetően megszerezheted a figuragyűjteményedbe.

A modellsorozatairól elhíresült kiadó újabb megjelenése nem akármilyen ajánlat.

Az összeépítendő figura

HIRDETÉS

  • meglehetősen nagy, 62 cm-es
  • az 1987-es filmben szereplő karakter pontos replikája, ennél fogva megkapta a jellegzetes kékes-fémes festést
  • szilikon arca van, ezzel is kiemelve, hogy nem csak gépi, hanem emberi részekből is áll
  • valóságos fémpisztolya van (a híres Beretta Auto-9), ami egy kinyitható pisztolytáskában helyezkedik el, és ki is lehet abból venni
  • saját Robotzsarunk az eredeti filmből vett megszólalásokkal, hanghatásokkal felszerelt, így aztán tényleg belehelyezkedhetünk a film hangulatába!

A recept a szokásos: minden számban egy-egy fontos modellelem szerepel, amelyet a csatolt útmutató segítségével kell összeépítenünk.  Az első, 190 ft-ért megvásárolható szám – a Vasember-sorozattal megegyezően – a sisaké. A második számban a jobb lábfej, a harmadikban pedig a mellvért részeit találhatjuk meg. Első pillantásra és kézbe vételre is látszik, hogy bizony nem szórakozik a DeAgostini, elég masszív fém alkatrészeket találunk a csomagban, különösen az első számban, de a műanyag elemek sem tűnnek gagyinak. A mellékletek pedig szokás szerint több, mint kielégítőek: letisztult, egyértelmű, könnyen megy vele a szerelés, így aztán még a kevésbé műszaki gyűjtők is mindenfajta jelentősebb nehézség nélkül összerakhatják az alkatrészeket. Fontos megjegyezni, hogy a kiadó ezúttal eredeti, angol nyelven postázza a kapcsolódó anyagokat, de a szerelési útmutató rendelkezik vizuális résszel is, így az angolul kevésbé jártas rajongóknak is gyerekjáték az építés (de ha mégis elakadnánk, a kiadó honlapján van magyar nyelvű útmutató!). Az extra kicsi csavarok persze a kisebb kezűeknek, ügyetlenebbeknek bezavarhatnak, ám a mellékelt mágneses fejű csavarhúzó ilyenkor nagyon jó barát.

A mellékelt magazin kettős felépítésű, hiszen egyszerre kacsintgat a múltra és a jövőre. Olvashatunk benne a film kulisszatitkairól: az első számban a forgatókönyvról van szó, de a későbbiekben minden bizonnyal az effektusok megalkotásáról is szó lesz, hiszen a praktikus látványelemek hőskorában mindig izgalmas elmerülni. Ez volt az az időszak, amikor egy-egy robbanást vagy szörnyszülöttet még valóban elkészítettek, az időszak egyik legerőszakosabb darabja, a Robotzsaru pedig különösen erős mindezek prezentálásában. A múltban tesz látogatást egy másik rovat is, amelyben bepillantást nyerhetünk, hogyan vélekedtek a mechanikus szerkezetekről (azaz a korabeli robotokról) az ókor emberei. Érdekes ezt összehasonlítani a jövőkutatós résszel, amelyben a transzhumánok kaptak szerepet – szépen rávilágít a technika, a technológia és az emberi haladás elképesztő ütemére. De olyan szép lassan hétköznapi témákat is érint a későbbiekben a sorozatban, mint például a mesterséges húsok.

De ami talán a legfontosabb: a kiadvány kizárólag előfizetők részére elérhető! Ezért, ha nem akarsz lemaradni erről a különleges magazinról és a figuráról, akkor mindenképp érdemes előfizetni. Rendeld meg itt, és használd a ROBOTZSARUDEAGO kódot a remek bónuszokhoz: tiéd lehet három Robotzsaru poszter, egy Robotzsaru póló, egy Robotzsaru mobilakksi, egy Robotzsaru gyűjtőmappa és egy Robotzsaru mellszobor /modell is. A prémium előfizetők pedig egy világító állványt is kézhez kapnak előfizetésük mellét.

Ha bármilyen kérdésed merülne fel a figurával vagy az előfizetéssel kapcsolatban, ezen az oldalon, a GYIK menüpontban minden szükséges információt megtalálsz.

editor
Régóta írok mindenféle geekségről, de főleg horrorfilmekről és képregényekről. Emellett a Raptor vizuális megjelenéséért is sokat teszek (más földtörténeti korokban grafikus vagyok), így ha valami menő grafikába botlasz az oldalon, azt valószínűleg én követtem el.