HIRDETÉS

HIRDETÉS

Podcast

Most a Batman szült meg minket, vagy mi a Batmant? – Roboraptor podcast

Hosszas szendergés után a Roboraptor Podcast visszatért, némileg ráncfelvarrott üzemmódban.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Bár eddig is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a filmek kritizálásán, kibeszélésén túl találjunk valami olyan fogódzkodót, ami a tárgyalt filmek esetében túlmutat az esztétikai megállapításokon, de ezentúl még inkább így teszünk. A tárgyalt filmeken igyekszünk társadalmi, kulturális, filozófiai, tudományos vagy éppen vallási szempontból vizsgálni, reflektáltatva mindennapjainkra.

Nem kell persze megijedni a nagy szavaktól, ezután is a könnyedség dominál majd a podcastekben, sőt, ennek szellemében folyamatosan új rovatokkal frissítjük műsorunkat. Az újragondolt podcast első adásának elején rögtön egy ajánló rovattal kezdünk. A Dr. Roboraptor imagináriuma fantázianevet viselő részben elmondjuk, miket néztünk, hallgattunk, játszottunk az előző egy hétben, ajánlva pár olyan dolgot, ami egyébként nem tenné ki az egész műsoridőt. A legnagyobb rész persze mindig az adott főtémájával folytatódik, ami jelen esetben az új Batman-film.

HIRDETÉS

Beszélgetésünk fő csapásiránya, hogy az igazságszolgáltatás a társadalmak és államok állandó kérdése, az ezzel kapcsolatos megközelítések és megoldások pedig folyton változnak, alakulnak, így mi azon lamentáltunk, ez a fajta álarcos igaszságosztó szerep, amit a legújabb Denevérember képvisel, hogyan illik bele napjaink narratívájába. A podcast végén kalandozunk, játszunk és kockáztatunk, vagyis a Chamelon Comix egyik legutóbbi lapozgatós kiadványával, Ian Livingstone klasszikusával, a Halállabirintussal játszunk.

Főként a podcast miatt újra életre hívtuk zárt Facebook-csoportunkat, a Raptorrsimogatót, ahol tovább beszélgetünk veletek is és bevonunk a műsor szerkesztésébe. Érdemes csatlakozni itt.

A műsort meghallgathatjátok Spotify és YouTube-lejátszási listáinkon az eddigiekkel együtt. Az adást INNEN le is tudjátok tölteni, de akár iTunes-on is feliratkozhattok, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről!

Beszélgetnek: Muchichka László, Pongrácz Máté, Szaniszló Róbert és Zsótér Indi Dániel.

administrator
Nagyjából 2015 óta vagyok hülye film-, sorozat- meg videójáték kritikus. Az írásaimmal nem akarom megmondani, hogy mit szeressen az olvasó, vagy mit ne. Csak tippeket adok az idő felhasználását illetően. - Mondom ezt én, akinek rohadt hosszúak a cikkei.