HIRDETÉS

HIRDETÉS

Game

Gameskút #1 – Hamarosan irthatjuk a virtuális nácikat

Mostantól minden héten jelentkezünk és összegezzük a mögöttünk lévő hét legfontosabb eseményeit gamer-fronton.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Úgy gondoltuk, hogy elérkezett az ideje megvitatni veletek a hét legfontosabb videojátékos eseményeit. Minden héten jelentkezünk, és igyekszünk kivesézni a mögöttünk lévő hét legfontosabb eseményeit gamer-fronton. Ugyan a játékdömping még nem indult be idén – sőt, ahogy látjuk, nem is leszünk nagyon elárasztva -, de azért mindig történik valami, ami megkavarhatja az állóvizet.

A tartalomból:
– Quantum Break
– Battalion 1945
– Unravel
– The Division
– EA Games

Kvantumtörés egérrel is? – Quantum Break

A Tomb Raider körüli felhajtás után szinte biztosak voltunk benne, de immáron hivatalos bejelentést nyert az ügy, miszerint a Quantum Break Xbox One exkluzivitását elveszítve PC-n is elérhetővé válik majd a Windows 10-et használók körében. A Remedy Studios jelenlegi sikervárományosa (akik a szívemhez nagyon közel álló Alan Wake fejlesztői) azonban kicsapta a biztosítékot az Xbox One-tulajdonosok körében, hiszen volt, aki pont a Quantum Break miatt vásárolt anno újgenerációs konzolt.

HIRDETÉS

Az mondjuk érthető, hogy az exkluzivitást bukva kissé puffoghatnékjuk támadt a konzolos tulajoknak, de aki egy darab játék miatt vesz új gépet, az finoman fogalmazva nem gondolta át jól a befektetést. A PC-seknek is akad némi puffognivaló az ügyben: a Quantum Break nem Steam-en keresztül, hanem Windows Store-ban lesz elérhető, amit azért szerintünk túl lehet élni, bár elég kellemetlen, hogy lassan minden játékhoz külön alkalmazás és account kell.
Engem azonban csak egyetlen dolog aggaszt igazán: meg fog egyáltalán nyikkanni PC-n? Mármint azoknál, akik nem NASA-projekt fejlesztésre vásárolták a gépüket? Gépigény.

Az EA Games nem megy el az idei E3-ra

Először meghőköltem, majd levert a víz, aztán pedig azon gondolkodtam, hogy talán megmozdult valami az EA tájékán (és a lelkiismeretükben!). Az idei E3 résztvevők közül hiányozni fog az Electronic Arts, amely szinte minden évben kihozza az aktuális sportjátékokat, és kissé, látszólag megcsömörlött a tavalyi évben. (Igen, SW: Battlefront. Rólad van szó. Szörnyen unalmas lettél. Sajnálom.)

e3

Persze nem kell félteni EA-éket, hiszen gyorsan el is mondták a döntés miértjét. Az Electronic Arts-nak nincs szüksége a világ legnagyobb játékkiállítására, így saját maguk hoznak létre egyet. Egyet? A fenét, rögtön kettőt is! Az egyiket Los Angelesben, a másikat Londonban verik sátor alá június 12 és 14-én.

Bőven megbocsájtjuk az egész ügyet abban az esetben, ha a rendezvényen első kézből próbálhatjuk ki, vagy legalább valódi gameplay-videókat láthatunk majd a Mass Effect: Andromedából. Ha ez így lesz, tőlünk az EA akár külön gamervárost is alapíthat, csak halmozzon el minket mindenféle IGÉNYES jósággal, és ne akarjanak becsapni hamis gameplay-ekkel, mert azt kiszúrjuk. Köszönjük.

Összeverbunkolt Kickstarter-projekt – Battalion 1945

Akármennyire gondolnánk, azért nem vagyunk elárasztva nyakig a második világháborús játékokkal manapság. A Call Of Duty sokadik éve veszi semmibe az eredeti széria rajongóit, és hozza ki a megaultrahiperszuper jövőbeli katona unalmas és semmitmondó éves tömeghulladékát minden platformra – igen, és a multiplayer is egyre csak butult az évek során.
A régi szériát szeretők (amikor még a második világháborús események körül forgott a COD világa) azonban most felkapták a fejüket egy új projekt indulására. A durva, hogy a bulira kijelölt 100.000 font helyett a projekt támogatási pénze már a duplájánál jár, így tényleg kiderül, hogy a tömeg szeretne egy újabb szeletnyi háborús akciót, immáron a mai technikai megjelenítéssel felvértezve. A gyűjtés már csak március 3-ig tart, de addig is bízhatunk, hogy a műfaj szerelmesei kielégülnek majd a Battalion 1945 láttán.

Dátum még nincs, de nagyon reméljük, hogy a fejlesztők az összeverbuvált 90 millió forintból nem Hawaiira mennek „játékot fejleszteni” két nagymellű szőke cickóbajnok leányzó pálmalevél-hesegetése közt, mert akkor várhatunk még egy darabig a virtuális tanknyomok utáni szaladgálásra.

Fonálfiú akcióban – UnravelAz előző héten egy másik EA-kötődésű hírről is olvashattunk, hiszen legújabb oldalnézetes cukimókájuk, az Unravel február 9-én debütált PC-n, PS4-en és XO-n. A játék megaaranyos főhőse, Yarni Skandináviát járja be, hogy az aprócska kis fonáltestével oldja meg az előtte lévő akadályokat, és így kell továbbhaladnia a pályákon. A játék egészen jó értékeléseket kapott, és a Metacriticen is 79 ponttal áll, ami azért nem is olyan rossz (bár tegyük hozzá, csak 6 kritika összesítéséről van szó). Nálunk így „messziről” a Trine 2-re hajaz, ami azért nagyon jó (és néha idegőrlően nehéz) logikai játék volt.
Nektek hogy tetszik az Unravel?

Nyílt bétázás a divizíóban – The Division open béta

Február 18-án megnyílnak a kapuk a The Divisiont kipróbálni szeretők előtt, legalább is ami az Xbox One tulajokat illeti (ugye nem is olyan szar One-nal rendelkezni? 🙂 ), a PC és PS4 tulajok február 19-től eshetnek neki egy újabb pályarészletnek a The Divisonben.

Az utóbbi idők egyik legfelkapottabb nyílt világú akció-shooteréről van szó, amiben a társainkkal együtt kell egy apokaliptikus amerikai városban visszaállítani a rendet, ám a csavar a dologban az lesz, hogy a különböző divíziók is egymásnak feszülnek majd, akiket mind-mind játékosok fognak irányítani. Klánok jönnek létre, és a szart is ki akarják majd lootolni az emberből, ha úgy adódik. Rengeteg farmolni és lootolnivaló, fejlődés, fegyverek, és minden multiplayeres, kooperatív finomság várható a The Divisiontől, ami véglegesen március 8-tól lesz elérhető a boltok polcain. A játék szerintünk nagyon érdekes koncepcióra épül, ami előzetesen igen sok ponton hasonlítani fog a Destinyre (de reméljük, hogy elsősorban nem a sztorijára). Itt a lehetőség, hogy aki a 2 héttel ezelőtti zárt bétára nem jutott be, most kipróbálhatja élesben a cuccot!

Az előtöltés már holnap megkezdődhet, így addigra nyugodtan lejöhet az a legalább 30 gigabájtnyi adat, ami jó esetben egy órányi játékot tartogathat nekünk. Mi nagyon bizakodóak vagyunk felé, próbáljátok ki ti is! Aztán még a végén az is lehet, hogy rittyentünk róla egy kritikát a Raptor hasábjaira.

Szerintünk ezek voltak a hét legfontosabb hírei. Jövő héten újra találkozunk, és addigra már tudni fogjuk, hogy mennyire lett „ütős” a Street Fighter V. SORIUKEN! – Sure you’re can!