HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

A Sárkányok háza színészével a Watchmen alkotójával erősít 2024-re a Budapest Comic Con

A Budapest Comic Con 2024-ben is megrendezésre kerül május 18-19. között új helyszínen. 

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Május 18-19. között kerül megrendezésre a harmadik Budapest Comic Con a Hungexpo három csarmokában, több mint 17.000 négyzetméteren. A con szervezői igyekeznek közkedvelt színészekkel, képregényalkotókkal és egyéb geek programokkal megtölteni a teret.

Népszerű film -és sorozatsztárok Budapesten

A film és sorozatrajongóknak idén sem kell csalódniuk, hiszen már szombaton a Vikingekből és az Éhezők viadalából világhírnévre szert tevő Alexander Ludwig-gal, és

az Outlander, Preacher és Sárkányok háza sorozatokból jól ismert Graham McTavish-sel találkozhatnak az érdeklődők.

A Johnny Depp mellett egyszerre több száz umpa-lumpát alakító Deep Roy a Charlie és a csokigyár című filmből, és a Feláldozhatók és Batman franchise-ból ismert Eric Roberts pedig mindkét nap várja az érdeklődőket. És ez még nem minden! A Budapest Comic Con szervezői további két színész bejelentést ígérnek.

HIRDETÉS

Ha már Comic Con, akkor képregény

A BCC szervezői már tavaly is sokat fektettek a képregényes részbe, de 2024-ben is több hangsúly kerül a médiumra. Watchmen alkotó John Higgins és az Amazing Spider-Manről ismert Marco Mastrazzo mellett további külföldi művészek várhatóak illetve közel 40 magyar képregényalkotó is részt vesz a rendezvényen. Idei évben először Képregény Színpad várja a látogatókat amely programja a Magyar Képregény Szövetséggel együttműködésben kerül megvalósításra.

Találkozz kedvenc szereplőiddel élet nagyságban!

A Cosplay is kiemelt fontosságú program lesz az eseményen így közkedvelt nemzetközi cosplayerek mellett

Magyarországon először itt lesznek láthatóak az egyedi 2.8 méter magas WheelJack és Arcee Transformers karakterek.

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is külön figyelmet kap a Star Wars franchise. A több száz négyzetméteren elhelyezkedő Star Wars zóna több magyarországi Star wars csoport együttműködésében valósul meg, mint például az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége, Sandtrooper Company, SaberForce vagy az SW Art Group akik izgalmas programokkal, Star Wars relikviákkal, és jelmezekkel várják a látogatókat.

A társasjáték fanatikusoknak is hasznos lehet már most feljegyezni a május 18-19-ei hétvégét a naptárukba, hiszen több népszerű kiadó is ki fog települni a rendezvényen, számos már jól ismert és új játékkal készülve a vendégeknek.

A kicsik sem fognak unatkozni

Ebben az évben a kisgyermekes családoknak is dedikált zónával készülnek, hiszen

elindul a BCC Kids, amelynek keretében számos kreatív és szórakoztató program várja a legkisebbeket.

Sőt, a 6 év alattiak számára a rendezvény ingyenesen lesz látogatható, és idei évben bevezetésre került a gyermek belépőjegy.

Most különösen megéri tollat, ceruzát vagy tabletet ragadni, hiszen a BCC rajzversenyein értékes nyereményeket nyerhetnek a legjobb pályamunkák tulajdonosai. Idén Watchmen tematikában
indulhatnak a versenyzők amatőr, illetve profi kategóriákban. A rajzpályázatról további információt a https://budapestcomiccon.hu/versenyek oldalon találhattok.

Ha többet szeretnétek megtudni az eddig bejelentett színészekről, programokról vagy a különböző elérhető jegytípusokról, látogassatok el a Budapest Comic Con oldalra!

Ha kétségeid lennének afelől, hogy érdemes kilátogatni, akkor olvasd el tavalyi beszámolónkat:

A második Comic Con Budapest legprofibb geek játszóterévé nőtte ki magát