Hírek

Film és videójáték készül H. P. Lovecraft A Cthulhu hívása történetből

James Wan álomprojektje, hogy szélesebb közönség elé vigye H. P. Lovecraft világát megvalósulni látszik.

Peter Luo Los Angeles-iThe Stars Collective pénzügyicége, a kínai Hana Investments és a Starlight Media több médiumon – videójáték, film, képregény, gyűjthető tárgyak, MI-technológia – átívelő befektetésbe kezdtek. Ennek filmes fronton az első projektje a jövőre érkező Garfield film, ám további hollywoodi alkotók projektjeibe szállnak. Többek között James Wan (Eleven kór, Démonok között) rendező régóta délelgetett álomprojektjébe – a Cthulhu hívása megfilmesítésébe. James Wan elmondása szerint öt éve dolgozik a filmterven. A Cthulhu hívása H. P. Lovecraft méltán híres és klasszikus novellája – bővebben lenti kritikánkban ajánlottuk:

A Lovecraft-rajongók nedves álma a Cthulhu hívása album François Baranger iszamos képeivel

A három cég egy december 21-én tartott launchon jelentették be további filmterveiket, amik között bőven akad még izgalmas projekt. Sorban:

  • Every House is Haunted – Sam Raimi és Roy Lee projektje
  • The Burden – James Wan és Sam Raimi filmje
  • Hunting Season -James Wan és Don Murphy
  • The Goxfather – A film Mark Karpeles életét dolgozza fel, aki nem is olyan rég a legnagyobb bitcoinváltó vezérigazgatója volt.
  • Memory Lost in Space – Tong Hua regényei alapján készülő film

És további két film James Wantól: a GMO és a Mass Extinction. Előbbi egy sci-fi thriller, amiben feltalálnak egy gyógyszert az éhinség ellen, viszont  mellékhatásként felgyorsítja az öregedést. A Mass Extinction-ban pedig egy idegen vírus tette lakhatatlanná a Földet, ezért az emberiség egyrésze a Holdra menekült. Egy felfedező csoport útnak indul, hogy némi gyógyszert vigyen a Földön maradtaknak, ám ez nem lesz egyszerű, hiszen számos mutáns lény fenyegeti a visszatérőket.

A filmek mellett a fenti projektekből videójátékok is várhatóak. Emellett a cégek még film-videójáték franchise-t fejlesztenének: egy Kung-Fu trilógiát, Genius Crime krimisort és egy női szellemeket felsorakoztató, az ázsiai folklorból táplálkozó horrorfranchise-t.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×