HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Kiderült, mikor startol James Clavell A sógun regényéből készült sorozat

James Clavell amerikai író A sógun c. regényéből készült sorozatra nem kell sokat várni.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

James Clavell Ázsia-sagájának nyitó darabjából 2018 óta forog új adaptáció az FX égisze alatt – Andrew Macdonald, Allon Reich, Michael De Luca, Michaela Clavell, Tim Van Patten, Eugene Kelly és Ronan Bennett executive producerek gondos keze alatt. Bár időközben akadtak forgatókönyvvel problémák, újraírási körök, és Ronan Bennett is kiszállt íróként a produkcióból, 2020-tól úgy tűnik, sínen van az új feldolgozás. 2023 júliusában a Disney bemutatta a sorozat legelső poszterét, most pedig leleplezte a közelebbi premiert is:

A sógun 2024 februárjában érkezik világszerte a Disney + felületére.

Hogy februárban melyik napon kezdhetjük nézni a szériát, arról egyelőre pontosabbat nem osztottak meg.

HIRDETÉS

Főszerepben Anna Sawai, a John Wick-filmekből ismert Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis, Tadanobu Asano, Fumi Nikaido, Tokuma Nishioka, Takehiro Hira, Ako, Shinnosuke Abe, Yasunari Takeshima, Hiroto Kanai, Toshi Toda, Hiro Kanagawa, Nestor Carbonell, Yuki Kura, Tommy Bastow, Moeka Hoshi, Yoriko Doguchi és Yuka Kouri.

Az új Sógun sorozat forgatókönyvét Justin Marks és Rachel Kondo egyengette, az első két epizódot is ők jegyzik. A széria várhatóan 10 részes lesz, és ennél több évadra nem terveznek vele. Az alkotók vállán nem kisebb múlt van, mint egy többek között Golden Globe-díjas sorozatfeldolgozás – az ötrészes Sógun minisorozat ugyanis a 80-as években az NBC egyik legsikeresebb szériája volt, és Clavell könyveinek eladását is jócskán megdobta, miközben felkeltette az amerikai közönség figyelmét is Japán iránt.

Ha valaki nem ismerné A sógun történetét: az 1975-ben megjelent történelmi regény egy holland kereskedelmi hajó angol kormányosának, John ​Blackthorne hajószerencsétlenségével kezdődik. Egy vihar következményeként hajójuk Japán partjára sodródik. A férfi túlélve a balesetet egy egyszerre izgalmas, vonzó és veszedelmes országban találja magát, ahol nem a nyelv és a kulturális sokk jelenti a legnagyobb kihívást.