Hírek

Tomb Raider, Castlevania sorozattal és kékszemű szamurájjal erősíti animációs filmkínálatát a Netflix

Az utóbbi években a Netflix jócskán ráerősített animációs katalógusára olyan nagysikerű sorozatokkal, mint a Castlevania vagy a videojátékokat adaptáló animék, mint a Cyberpunk: Edgerunners vagy az Arcane. A Drop 01 eseményükön jövőbeli animációs sorozataikból mutattak be egy csokorra valót.

Scott Pilgrim ismét a világ ellen!

Az UCP (a Universal Studio Group egyik cége) és a Netflix közösen porolta le Scott Pilgrim történetét, hogy újra képernyőre vigye. Az új, immár animációs formában visszatérő Scott Pilgrimre nem is kell olyan sokat várni: november 17-én debütál az új széria a Netflixen. A korábbi előzetes után ezúttal egy rövid jelenetet mutatott be a Netflix, amiben Scott összehoz egy találkát Ramonával úgy, hogy rendel egy DVD-t a Netflixtől – utalva a cég streaming előtti idejére.

Így indul az új Castlevania sztori:

A Netflixnél nem maradt parlagon a Castlevania név parlagon. Szeptember 28-án, azaz ma startol az előzménysorozatnak beillő Castlevania: Nocturne. Kedvcsinálóként pedig nyilvánossá tették az első epizód első hét percét. A főhősök ezúttal Richter Belmont – Sypha és Trevor leszármazottja – és Maria Renard, akik a francia forradalomban veszik fel a küzdelmet a gonosz erőivel.

Ha nő vagy, bosszút állni sem olyan egyszerű – Blue Eye Samurai:

Amber Noizumi és Michael Green (Logan, Szárnyas fejvadász 2049) házaspár közös animációs sorozatot indít november 3-án a Netflixen. A Blue Eye Samurait (A Kékszemű szamuráj) a Kill Bill és a Yentl kereszteződésének nevezik alkotói, de stílusában bőven felismerhető, Michael Green milyen franchise-okban töltötte az elmúlt éveket. A történet szerint a 17. századi Japánban járunk, az Edo-korszakban. A határok zárva, a japánok sosem látták idege, más népek arcát – kivéve a fekete kereskedelemben mozgó körmönfont kereskedőket és vevőket. Mizu a Japánba bejáró fehér embereket keresi, hogy megbosszúlja rajtuk szégyenét: nem tiszta japánként elszenvedett gyűlöletet. Azonban a bosszú egy nő számára nem olyan könnyű, főleg nem a 17. századi Japánban: férfinak kell álcáznia magát és elrerjteni árulkodó kékszemeit, hogy bevégezze bosszúját. A főszerepben Maya Erskine (ő játssza Mizut), George Takei (Seki), Cary-Hiroyuki Tagawa (The Swordmaker), Randall Park (Heiji Shindo), Kenneth Branagh (Abijah Fowler), Stephanie Hsu (Ise), Ming-Na Wen (Madame Kaji), Harry Shum Jr. (Takayoshi) és Mark Dacascos (Chiaki).

Tomb Raider anime bőrbe bújik

A 2021 óta készülő Tomb Raider anime a rebootolt videojáték trilógia után veszi fel a fonalat Lara Croft történetében. A sztorit Tasha Huo (Vaják: A vér eredete, Red Sonja) írja, executive producerként pedig M. Johnson (Sonic the Hedgehog), Stephan Bugaj, Howard Bliss és persze Jacob Robinson áll az anime mögött. Az animációért a Powerhouse Animation felelt, a széria a Netflix és a Legendary stúdió égisze alatt készül. Hosszú csend után a Netflix egy rövid ízelítőt mutatott az animesorozatból, ami a Tomb Raider: The Legend of Lara Croft címet viseli. Szinkronhangként pedig a Marvel-filmek Peggy Carterét, Hayley Atwellt hallhatjuk.

Új Devil May Cry anime a láthatáron!

Dante visszatér! A Netflix, a Capcom, a Studio Mir (animációs stúdió) és Adi Shankar – aki korábban a Castlevania útját egyengette a Netflixen – közösen jelentette be, hogy új Devil May Cry anime készül. Pontos premierdátuma még nincsen, de egy biztos: a videójátékok alapján készül.

Mi a legrosszabb egy fasiszta diktatúrában? A TV-adás!

Az Ubisoft és a Netflix közös animációs sorozata hamarabb itt lesz, mint gondolnánk! Október 19-én startol a Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix. Maga az anime a Far Cry 3  2013 Blood Dragon expansionön alapszik, de ennél sokkal több fele kacsint. Egy animációs szerelmes levélnek ígérkezik a 90-es évek videojátékos érájához.

A robot rendőrség elöl nincs menekvés – Pluto előzetes

Osamu Tezuka, a manga atyjaként is emlegetett mangaka és Naoki Urasawa (szintén mangaka) közös története éled újra új köntösben október 29-én. A Pluto az Europol robot detektívjét, Gesichtet követi, aki robot és embergyilkosságok ügyét próbálja felderíteni. Az ügy egyre kényelmetlenebbé válik számára, amikor minden nyom arra utal, hogy a gyilkosságokat egy robot követhette el.

További Sonic rajzfilmeket jelentettek be és a He-Man: Revolution folytatását, amely 2024-ben esedékes. A Drop 001 bejelentéseit teljes egészében a Netflix Tudumon olvashatjátok el.

Ti melyik animációs sorozatba terveztek belekezdeni?