Hirdetés

Kedvenc könyveidhez a Booksin át vezet az út

Fiatal pár kutyájukkal a booksi.hu-ról rendelt könyvet olvassák

2022 szeptemberében indult útjára a Booksi nevű online könyvesbolt, ahol a könyvvásárlás mellett kiemelt figyelmet kap a kultúraterjesztés és az olvasási élmény személyesebb megosztása.

Könyvolvasóból könyvárus

A Booksit Pázmándi Norbert hívta életre, aki könyvolvasóból lett könyves webáruház alapítója. Külföldön töltött évei alatt tapasztalta meg, hogy bár számos könyv jelenik meg a magyar piacon, sok remek, olvasmányos vagy épp érdekes ismeretközlő könyv nem jut el hazánkba. Ezen könyvek elhozása motiválta arra, hogy belevágjon a könyvpiac kalandos világába.

Közben pedig már meglévő könyvek továbbajánlását sem akarta elhanyagolni.

Több éves tervezés és utánajárás után elindította Booksi (ejtsd buksi) könyves áruházát, ahol a kultúraterjesztés és a vásárlás kéz a kézben jár. A booksi.hu domain kifejezi ezt a kettős célt –book (könyv) szó kijelöli az érdeklődést, a könyvet, míg a booksi (buksi) áthallás utal egyszerre „az okos kis fejünkre”, ami a tudatosítást, új ismeretekre való nyitottságot fejezi ki, miközben a szó előhívja a szeretett és fenntartások nélkül szerető, barátságos kiskutya képét is, kifejezve az érzelmi kötődést.

Több mint könyves webshop

A népszerű címek mellett a Booksi igyekszik tematikák szerint is könyveket ajánlani a vásárlóknak. A Hónap könyve szekcióban minden hónapban magyar szerzők friss megjelenésű könyveiből válogat, így juttatva az olvasókat érdemes könyvekhez, miközben céljuk megmutatni, hogy

itthon is vannak remek írók, és nem kell egyből a nyugati bestsellerekhez nyúlni.

Bővebben a Hónap könyve menüben olvasattok róla.

A magyar írók pártolása mellett a Booksi célja a társadalmilag fontos és még több figyelmet igénylő témák ajánlása. A webshop Éberség szekciójában olyan témákban találhattok könyveket, mint a fenntarthatóság, inspiráló nők, a korrupció veszélyei, rasszizmus, LMBTQ vagy más, napjainkban közbeszédben népszerű és sokat hallott tematikák. A legújabb ajánlásokat itt olvashatjátok el.

Végül de nem utolsó sorban a Booksi azokat sem hagyja hasznos információk nélkül, akik offline is keresnek könyves élményeket, tevékenységeket. Könyves programajánlójuk az adott hónap könyves eseményeinek legjavát gyűjti össze, legyen szó könyvklubról vagy kötetbemutatóról, esetleg egy aktuális filmsorozatról. Ezenfelül olvasmány nélkül sem marad senki: a programokhoz természetesen aktuális, hozzájuk kapcsolódó könyveket is ajánlanak. Az ehavi programajánló naptárt itt érhetitek el.

A Booksi célja a tematikus ajánlásokkal, hogy értéket teremtsen mind a piacon már fellelhető könyvekkel, mind pedig újabbak kiadásával. A Booksi blogon található könyvajánlók nem szponzoráltak, az aktualitásokra reflektálnak, így teljesen függetlenek más piaci érdekektől vagy kiadóktól. A Booksi ezzel is erősíti a közvetlenebb viszonyú, baráti könyvajánlás érzetét.

Kereskedés mellett könyvkiadás

A Booksi a könyvek terjesztése és ajánlásán túl új kötetek kiadása mellett is elkötelezett. 2022-ben az Alinea kiadóval közösen újra kiadták André Kostolany magyar tőzsdeguru 2 korábban legjobban fogyó könyvét – A befektetés művészete és a Kedvenc történeteim a pénzről -, melyek különösen jó fogadtatásban részesültek. A befektetés művészetéből utánnyomást is kellett kérni.

Új kötetekről, vásárlási lehetőségekről és könyves ajánlókról a Booksi.hu oldalán olvashatsz bővebben!

Kép: Photo by RDNE Stock project

Eltelt megint egy hét? Mi történt itt? Ne is gondolkodj, összeszedtük neked a legfontosabb cikkeket, híreket!