HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Megtörhet az élőszereplős anime átok? A Netflix megpróbálja a One Piece sorozattal

Mitikus kincset, keménykötésű kalózokat és egy legendás legénységet ígér a Netflix a One Piece élőszereplős változatának végső előzetesében.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A történet Eiichiro Oda 1997-ben útjára indult, és még azóta is futó kalóz mangáján alapszik. Aki nem ismerné az eredeti mangát vagy animét: A történet középpontjában Monkey D. Luffy és az ő legénysége áll, akik furcsábbnál furcsább kalandokba keverednek, hogy megtalálják a legendás One Piece-t, amivel Luffy lehet a következő Kalózkirály.

Az amerikai adaptáció 2017-ben indult, amikor a Tomorrow Studios (ők dolgoztak az élőszereplős Cowboy Bebop sorozaton is) bejelentette, hogy a manga 20. évfordulóját egy élőszereplős adaptációval kívánják megünnepelni. Az ötlet végül a Netflixnél landolt, akik az 1. évadot még 2020 év elején rendelték be.

A széria kiemelt figyelmet is kapott tőlük: epizódonként 18 millió dollárt költöttek rá,

ami 8 epizóddal számolva igen finom. Összehasonlítva más sorozatokkal – például Sandman, A mandalóri, Trónok harca – szép budget, hiszen az említett szériák epizódonkénti költése 15 millió dollár. A One Piece-t így csak olyan szériák előzik meg, mint a WanvaVízió (25 millió), a Sárkányok háza (20 millió), a Stranger Things (30 millió dollár) vagy a Gyűrűk ura-sorozat (58 millió dollár) – írja a Collider.

HIRDETÉS

Az élőszereplős One Piece forgatókönyvén Steven Maeda dolgozott, akit a Lost és az X-Akták rajongói ismerhetnek, hisz ezeken a sorozatokon is dolgozott. A könyv mellett showrunnerként is jegyzi az élőszereplős sorozatot. A főszerepben Iñaki Godoy (Luffy), Mackenyu (Zoro), Emily Rudd (Nami), Jacob Romero Gibson(Usopp) és Taz Skylar (Sanji). További szereplők Vincent Regan, Ilia Isorelýs Paulino, Morgan Davies, Aidan Scott, Langley Kirkwood, Jeff Ward, Celeste Loots, Alexander Maniatis, McKinley Belcher III, Craig Fairbrass, Steven Ward és Chioma Umeala.

One Piece végső előzetes:

A One Piece sorozat augusztus 31-én, azaz holnap startol a Netflixen.