Hírek

Képregényrajzolók impróznak élőben zenére

Látványos képregényes-zenei programmal zárul a Képregényfesztivál. Május 14-én a Dürer Kertben képregény találkozik zenével. Nyolc képregényalkotó fog imprózni a Dürer Kert színpadán – szingorúan hagyományos, maszatolós módszerekkel. A kacskaringózó vonalak és színek Zságer Balázs szettjére fognak megszületni, a performanszot kivetítőn követheti a közönség. A vásznon tollak, kezek, figurák, benyomások fognak táncolni a zenére, hívva a közönséget, hogy csatlakozzanak és mozogjanak együtt.

A felkért művészek között találunk nemzetközi karriert építőket és pályakezdőket, olyanokat, akik kizárólag a képregénynek élnek, és olyanokat, akik animációs rendezőként vagy illusztrátorként is ismertek.

A program május 14-én 15:30-kor kezdődik a 18. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon,

a rajzolók sorrendje pedig az alábbi:

  • Benczédi Anna Júlia — A Vízitündér képregények rajzolója, Alfabéta-díjas képregényalkotó és illusztrátor;
  • Erhardt Domonkos — képregényalkotó és animációs filmrendező, a Piros Stúdió társalapítója, Szemem sarka című MOME diplomafilje a 2023-as Berlinale Generation 14plus szekciójának különdíját kapta;
  • Nagy Zoé vs Lamm Lenke –Zoé a MOME ANIM MA hallgatója, harmadik helyezett lett a 2023-as Fumetto képregénypályázaton; Lenke a MOME Grafika BA hallgatója.
  • Futaki Attila — képregényalkotó, A kivarrt c. idén Alfabéta-díjra jelölt képregény, valamint A Puskás! és a Budapest angyala rajzolója. A Percy Jackson és a Severed amerikai sorozatok rajzolója. Legújabb projektje a francia Movie Ghosts.
  • Tóth Luca — animációs filmrendező, zine és képregényalkotó, a The Age of Curious, a Superbia, és a Mr. Mare című nemzetközi fesztiválokon debütáló animációs filmek rendezője;
  • László Márk vs Németh GyulaMárk a Hellboy és A kisfiú és a szellembohóc rajzolója, Korcsmáros Pál-díjas képregényalkotó;  Gyula — a francia Pitcairn-sorozat rajzolója, illusztrátor, Korcsmáros Pál-díjas képregényalkotó;
  • Zságer Balázs — elektronikus zenész, kiadóvezető, producer. 

Izgalmas, inspiráló kölcsönhatásokra számíthatunk! 

Forrás: Magyar Képregény Szövetség

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×