Hírek

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István meseregénye, a Dobozváros – de ehhez Rád is szükség van!

A díjnyertes gyerekkönyv 10 év után visszatér. Támogasd a Dobozváros új kiadását a Brancson!

2011-ben jelent meg a Lencsilány alkotójának, Lakatos Istvánnak első regénye, a Dobozváros, ami a következő évben Év Gyermekkönyve-díjat kapott. Egy évtized távlatából sem csökkent az érdeklődés a regény iránt: kultkönyvvé nemesedett, és több helyen általános iskolai tananyag lett, ám hamar elfogyott a boltok polcairól – ha nagy ritkán felbukkan antikváriumokban egy-egy példány, igencsak megkérik az árát.

Eljött hát az idő, hogy a Dobozváros ismét megjelenjen, de ehhez szükség van Rád.

A Brancs, az első magyar közösségi piactér a Kickstarterhez és Indiegogóhoz hasonlóan platformot nyújt kivételes ötletek, termékek közösségi finanszírozásához. Az online piactéren indult el a kampány, amely révén segíthetsz, hogy ismét megjelenhessen a Dobozváros.

Egy új kiadás csak akkor lesz igazán érdekes, ha a korábbihoz képest valami pluszt is tud nyújtani.

A Dobozváros új kiadásában az eddigiek mellett legalább 20 új illusztráció fog szerepelni, illetve egy 16 oldalas képregény, a történet afféle epilógusaként.

Ez utóbbit csak a támogatói példányok fogják tartalmazni, azaz a későbbiekben könyvesboltba kerülő változat nem. A támogatói példányok keményfedéllel készülnek, míg boltokban megvásárolhatók puhafedelesek lesznek.

Az eredeti kötet 314 oldal – a támogatói változat mintegy 30 oldallal lesz hosszabb. Új borítót fog kapni a kötet, ugyanakkor azok, akik a régihez ragaszkodnak, ne szomorodjanak el: az lesz majd a védőborítón. A szöveg is átesik egy kis renováláson és alapos korrektúrán.

A keményfedeles, képregényt is tartalmazó könyvből csak annyi fog készülni, ahányan támogatják a kampányt. Sehol máshol nem lehet hozzájutni ehhez a változathoz.

Természetesen egyéb ajándékok is várnak a támogatókra, a támogatás mértékétől függően akár egy eredeti Lakatos-rajzzal is gazdagodhatsz, amit az alkotó személyesen neked rajzol.

Támogasd Te is a kampányt, és karácsony előtt már kezedbe veheted a Dobozváros új, bővített kiadását!

Itt tudod támogatni a kötet megjelenését: Brancsközösség.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×