HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Július végén kezdődik a Dűne második részének forgatása Magyarországon

A fontosabb castinghírek után kezdetét veszi Denis Villeneuve új Dűne filmjének forgatása – egyik helyszín Olaszország, a másik pedig Magyarország.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Deadline értesülései szerint – helyi forrásokra hivatkozva – megkezdődtek a Dűne második részének előkészületei az Olaszországban található Altivole-ban. Pontosabban a Brion család sírkertjében, amelyet Carlo Scarpa olasz építész/képzőművész tervezett. A betonból készült kertet 1969 és 1978 között tervezte. Elég modern nézetű, hogy kiváló Dűne helyszínként szolgáljon.

Az olasz helyszín után a teljes stáb és a színészek július 21-én érkeznek Budapestre.

A filmet jelenlegi tervek szerint 2023. november 17-én mutatják be a mozikban. Ezzel a Dűne ugyanazon a napon mutatják be, mint Az éhezők viadala előzményfilmet, Az énekesmadarak és kígyók balladájával, amit szintén erős blockbusternek várnak filmes körökben.

HIRDETÉS

Az előző filmből viszont látjuk szerepeikben Timothée Chalamet-et, Rebecca Fergusont, Zendayát és Josh Brolint. Dűne újoncként érkezik Léa Seydoux Lady Margot szerepében, Florence Plugh mint Irulan hercegnő), Austin Butler Feyd-Rautha-ként és Christopher Walken pedig a Császárt alakítja.

A történet:

A távoli jövőben az univerzumot a Padisah Császár uralja, a gazdaságot pedig egy különleges anyag: a fűszer, ami csak egy sivatagbolygón, az Arrakison található. A bolygót 80 éve a Harkonnen-ház uralja, ám a Császár parancsára át kell adniuk helyüket az Atreides-háznak. I. Leto herceg (Oscar Isaac) és családja a számukra ismeretlen bolygóra költözik, hogy teljesítsék a parancsot, miszerint átvegyék a fűszertermelés nem túl hálás, de kifizetődő munkáját. A feladatot sok akadály nehezíti, és a háttérben rosszakarók is lesik Leto minden lépését. A herceg fia, Paul Atreides (Timothée Chalamet) azonban különös álmokat lát, érzi, valami a fűszernél sokkal fontosabb hívja őt az Arrakisra.

A Dűnéről írtuk korábban:

Denis Villeneuve bebizonyította: A Dűne mégsem megfilmesíthetetlen