HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sorozat

Kapcsoljuk Westerost: GoT 6×3 – Rickon jelenleg csak annak örülhet, hogy jóképű

Újabb hét telt el, mi pedig újra jelentkezünk összefoglaló cikkünkkel, ezúttal a harmadik részről, melyben nem csak az aktuális eseményeket összegezzük, hanem a vonatkozó konteókat is megpróbáljuk ráncba szedni. A történetszálak egyre csak gyűlnek, prominens szereplőt viszont egyelőre még nem veszítettünk el, noha bizonyos karakterek halála már kilátásba helyezhető. Jon odacsapott megtorlóinak, Deanerysnél épp az özvegy khalesik feszegeti a határokat, Arya pedig végre kiképzésének azon szakaszába ért ahonnan nagyon úgy néz ki, hogy nincs visszaút, legalábbis ami a személyiségének fejlődését/torzulását jelenti, bár ezt ki-ki döntse el maga.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Varys és Tyrion becsicskítják akit csak lehet

Háborús helyzetben nagyon nehéz meghozni olyan döntést amivel azonosulni lehet emberként. Miután Deanerys épp az öregek otthonában özvegyek templomában frusztrálódik, Tyrion és Varys azon igyekeznek, hogy kitakarítsák az ellenállókat Meereenből.

13187899_626331484184657_1672651423_n Miután súlyos veszteségek árán ugyan, de visszaverik a legutóbbi támadást, elfognak egy informátort akinek felkínálják a lehetőséget, hogy ha elárulja a Hárpia fiait, akkor rengeteg dellával hajóra szállhatnak, hogy soha senki ne találja meg őket. Persze ellenkező esetben szegény, beteg kisfia esik áldozatául anya rebellis szándékainak. Varys és Tyrion elég jó párost alkotnak egyelőre, noha Tyrionból olykor előtör letargikus nihilista, alkoholista és hajlamos olyanokat mondani, hogy ő csak iszik és tud dolgokat. Mondjuk eddig működik a taktikája.
Deanerysre a sorozat legbénább göncét aggatják a rossz ízlésű özvegyek

HIRDETÉS

Ahogy már fentebb említettük Deanerys nyomás hatására kénytelen elvonulni az özvegytemplomba. Érdemben nem sok minden történik, viszont már most érezhető, hogy a Sárkányok Anyja nem fogja túl jól viselni az ráerőszakolt száműzetést hiszen még megannyi dolga van addig, míg (reményeink szerint) végleg átveszi a helyét Királyvárban.

Daenerys_s6_ep4_preview
Ráadásul azt se felejtsük el, hogy Jorah és Daario – a negyedik beharangozó trailert megvizsgálva – valahol a közelben lehetnek. Ráadásul állítólag nagy-nagy tűzijátékra számíthatunk a következő részben a Khal Morot alakító színész szerint ami a Trónok Harcában csak egy dolgot jelenthet: sárkányokat.
Johnny fiú végre heréket növeszt magának

Jon Snow-t sokan vádolják azzal, hogy hiába a göndör fürtjei meg az izmos felsőteste (azért ráférne egy kis lábazás) és nemesi szíve ha egyszer képtelen rendes odacsapni ha valaki rászolgál (kivéve persze a Másokat és bárkit aki ellen harcba indul.)

13152705_626331510851321_1509098485_n

Egyszer már ugyan lefejezett egy katonát a sajátjai közül, de akkor az egy afféle közös megállapodás volt. Úgy tűnik viszont, hogy Jon férfivá érett ebben a részben, és szomorú vagy sem ehhez az kellett, hogy megtorolja gyilkosait. S bár „őrsége lejárt” (hiszen egyszer már meghalt) nem ezért hagyta ott a Fekete Várat, hanem mert nem bír el a lelkiismeret furdalással. A férfi lét viszont valahol pont itt kezdődik: kemény döntéseket meghozni és vállalni a következményeit. Visszatáncolása ugyan némileg ronthat megítélésén de nagy eséllyel vissza fog még térni mint stratéga és hadvezér. (Erről később.)

Visszatáncolása ugyan némileg ronthat megítélésén de nagy eséllyel vissza fog még térni mint stratéga és hadvezér. (Erről később.)

A Lannisterek nyitott szájjal szaladtak bele a pömpölő-erdőbe

A Lannister házra rájár a rúd, kezdve Cersei „walk of shame”-jével az előző évadban, aztán Myrcella halálával és folytatva a Hit Verebeinek folytonos fenyegetettségével. Jelen epizódban a Verebek vezetője és Tommen beszélgetése is csak arra enged következtetni, hogy ha burkoltan is (nagyon nagyon burkoltan) de a Főveréb megfenyegeti a királyt. Ráadásul Jaime is elég keményen rendre lett utasítva az előző rész végén, ha pedig tovább ficánkolnak a Lannisterek, könnyen lehet, hogy a trón fogja kárát látni. Tommen ugyanis törvénytelen utód egy vérfertőző frigyből, így jogi státusza királyként minimum megkérdőjelezhető. Jaime és Cersei értelemszerűen szeretnének nyeregben maradni de a királyi tanács nem hajlandó velük szóba állni. Szerencsére a zombi Hegy mellett érkeznek új erőforrások is!

jaime-cersei-smallcounciljpg-00b95ca2f0e0d42a

Még szernecse, hogy Qyburn, a Lannister-ház habonyárpádja (azaz tanácsadója akiről senki nem tudja, hogy mivel foglalkozik pontosan és hogy kerül az őt megillető pozícióba) jó minőségű cukorkával képes lefizetni egy hajléktalan gyereksereget, akik egykor Varys madárkái voltak. Így ha jelenleg a Lannisterek viszonylag nehezen is kormányozzák a királyságot, biztosak lehetük benne, hogy fejek fognak hullani ott ahol bárki csak egy rossz szót is mer mondani akárkire a királyi családból. Különös teintettel Cersei-re.

13199581_626331620851310_118670118_o

Így ha jelenleg a Lannisterek viszonylag nehezen is kormányozzák a királyságot, biztosak lehetük benne, hogy fejek fognak hullani ott ahol bárki csak egy rossz szót is mer mondani akárkire a királyi családból. Különös teintettel Cersei-re.
Végre előkerül a kis Rickon, Aryara nem jár több rúd, Bran viszont semmit nem értett meg az előző rész tanulságaiból Jóslatainkkal ellentétben Arya hamar beletanult a „senkinek levésbe”, vissza is nyerte a szeme világát, noha kiképzése még koránt sem ért véget. Továbbra is félő viszont, hogy milyen szerepe lesz ebben az évadban, HA létrejön a nagy Stark-találkozó, kiveszi-e részét az ünneplésből?

13161541_626331530851319_227313532_o

Bran és a Háromszemű Holló újabb utazást tettek a múltba, ezúttal Ned Stark találkozásába nyertek bepillantást, aki Ser Arthur Dayne-nel találta szemben magát. Egy elmélet szerint Ned húga, Lyanna lehet az a nő aki valaha világra hozta Jon Snow-t, mert Rhaeger és Lyanna között történt egy-két bár törvényes, másokat mégis zavaró dolog… Ned, tetvére iránt érzett szeretetéből fakadóan (és, hogy a jó öreg Robert Baratheon ki ne végeztesse) esélyes, hogy magához vette a kis Jont. Ha mindez igaz, akkor már csak Tyrionról kell, hogy végérvényesen kiderüljön, ő is Targeryen ivadék, így pedig igazolást nyerne a Háromfejű Sárkány elmélet!

13152701_626331524184653_1069380417_n

Szegény Rickon ugyan jobb képűbb lett mint bármelyik testvére, Tihanyi Marcsi, a Kapcsoljuk Westerost! legutóbbi vendége (a Cosplayers of Ice and Fire cosplayere és gameofthrones.hu szerzője) a  sötét jövőt festett fel a karakterrel kapcsolatban. Történt ugyanis, hogy a Boltonok kezére került a legifjabb Stark utód, így ha a Ramsey bármelyik Stark csemete hollétéről tudomást szerez, könnyen zsarolhatóvá is teheti őket. Ráadásképp, egy belső forrásból lehet tudni, hogy ebben az évadban várható egy nagyobb csata amit egyelőre csak úgy neveznek, hogy a Fattyúk Csatája… vajon kik lehetnek azok? Csak nem Ramsey Bolton és Jon Snow? A Kapcsoljuk Westerost! legutóbbi részéből erre is fény derül!

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.