HIRDETÉS

HIRDETÉS

Képregény

Marvel’s The Pulse – Jessica Jones és a maskarás szuperhősök

A Pulse nem igazán önálló képregény, akkor van csak igazán értelme az olvasásának, ha tisztában vagyunk a Brian Michael Bendis által írt egyéb képregények történéseivel, a Pulse ugyanis leginkább ezeket egészíti ki, vagy mutatja meg más szemszögből. De ha tisztában vagyunk, akkor nagy élmény lehet, mert ha már Bendisnek nem sikerül egyeztetnie a többi íróval és szerkesztővel, legalább a saját kis univerzumát összerántja.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

The Pulse #1-14 (2004-2006)pulse2

A kerettörténet szerint J. Jonah Jameson új hetilapot indít Pulzus címen, ami csak szuperhősökkel foglalkozna, a tényfeltárástól a pletykáig bezáróan. A feladatra többek között a volt szuperhőst, a Luke Cage gyermekével várandós Jessica Jonest kéri fel, aki vonakodva ugyan, de végül elfogadja az állást (őt az épp ekkoriban megszűnő Aliasból mentette át Bendis, amit ugyancsak ő írt). Az első 6 szám még nem kötődik olyan erősen egyik sorozathoz sem, itt többek között Ben Ulrichnak sikerül rács mögé juttatnia Pókember ősi ellenségét, Norman Osbornt (alias Zöld Manó), illetve Ben itt árulja el Peternek, hogy tud a titkos hobbijáról (még a Bendis által írt Fenegyerek sorozatban döbbent rá). A következő négy rész a Titkos Háborúval foglalkozik (itthon is megjelent), ami ugye egy Luke Caget érő életveszélyes támadással kezdődik, és az esemény legfontosabb követkeménye, hogy Bendis ezzel alapozta meg Nick Fury kívülállását a S.H.I.E.L.D.-től, ami felettébb ügyes húzás volt tőle. Jessica pedig saját kezűleg igyekszik megtalálni eltűnt férjét.

A 10. szám a Mutánsvilágban játszódik,ahol a Káosz idején elhalálozott (bár azóta már feléledt) Sólyomszem visszanyeri emlékezetét az igazi, 616-os életéről, és szomorúan éri a hír, hogy ő már meghalt. Bár az Új Bosszú Angyalai már a Mutánsvilág idejére összeállt, megalakulásukat csak később hirdették ki, ami után J. Jonah Jameson egy rágalmazó újságcikkel ajándékozza meg a csapatot (ezt el is olvashatjátok az itthon is megjelent Ezüst szamuráj című kötetben). Az incidens következményeként Jessica felmond a Harsonánál, időközben pedig életet ad kislányának is. A legutolsó szám már közvetlen előzménye a New Avengers Annual #1-nek, ami Luke és Jessica házasságáról szól. Végtére is a Pulse felfogható az egyik mellékszereplő saját sorozatának (és az Alias folytatásának is), ami azért ritkán fordul elő, hisz gyakran az A-kategóriás hősök sem képesek elvinni egy címet, Bendis viszont azzal tette életképessé a sorozatot, hogy nem a főhősre, hanem az őt körülvevő világra fókuszált.