Hírek

Megjelentek az első képek a Gyűrűk Ura animéből, ami újra meghozhatja a kedvet Középföldéhez

A New Line Cinema és Warner Bros megosztotta a legelső képeket a Gyűrűk Ura animéből, The War of the Rohirrimból.

2021 óta készül az egészestés, anime stílusú Gyűrűk Ura animációs film, a Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (A Gyűrűk Ura: Rohirrim csatája – a szerk). A rendezői székbe Kenji Kamiyama, a Blade Runner: Black Lotus rendezője ül, az animációért pedig a Sola Entertainment (Blade Runner: Black Lotus, Ultraman, Ghost in the Shell: SAC_2045) felelt.  A The War of the Rohirrim történetét Jeffrey Addiss és Will Matthews (A sötét kristály: Az ellenállás kora) írták, a forgatókönyvön pedig Arty Papageorgiou és Phoebe Gittins dolgoztak. Továbbá visszatért Philippa Boyens producerként, aki régi Gyűrűk ura veteránnak számít.

Az anime a rohírok legendás uralkodójának, Helm Hammerhand idejére fog fókuszálni, több mint 150 évvel A gyűrűk ura eseményei előtt.

Ha nem lenne hirtelen ismerős a neve, akkor gondoljunk csak a Helm-szurdokra, ugyanis a lore szerint róla kapta a nevét, amiért megőrizte a rohírok legfontosabb erődítményét. Bár a Gyűrűk ura cselekményében említés szintjén szerepel, J. R. R. Tolkien szerencsére annyi részletet hagyott róla, hogy bőségesen elég egy tisztességes történetre.

Az ambiciózus Gyűrűk Ura előzményfilm első 20 percét Kenji Kamiyama és a filmtrilógiában Gollamot játszó Andy Serkis mutatták be az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon – korábban szintén itt mutatott be a Warner rövid részletet az animéből. A fesztiválos bemutatkozást pedig hivatalos első képi betekintő és premierdátum bejelentést követett:

The War of the Rohirrim 2024. december 13-án kerül az amerikai mozikba

– magyar premierről egyelőre nincs hírünk.

A fesztiválon jelentette be a Warner azt is, hogy Peter Jackson és Fran Walsh – A gyűrűk ura és a Hobbit-filmek alkotói – producerként visszatérnek Középföldére, és ilyen minőségben felügyelték a Rohirrim történetet.

A főszerepben Gaia Wise, aki Helm király lányát és a történet tényleges főhősét, Hérát fogja játszani; Helm királyt Brian Cox szinkronizálásában fogjuk hallani, további fontos szereplő Luke Pasquialino, aki Wulfot fogja alakítani. További szinkronhangok: Lorraine Ashbourne, Benjamin Wainwright, Laurence Ubong Williams, Shaun Dooley, Michael Wildman, Jude Akuwudike, Bilal Hasna, Janine Duvitski, és

nem utolsó sorban Miranda Otto, aki Eowynként fog visszatérni Középföldére, mint az anime narrátora.

Első képek a The War of the Rohirrim animéből:

Nem a The War of the Rohirrim lesz az első animált Gyűrűk Ura-feldolgozás: a legelső adaptációk szintén animációs filmekként jelentek meg a Rankin/Bass stúdió égisze alatt. Ezekről bővebben retrospektív kritikánkban olvashattok többet.

Forrás: Animation Magazine

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×