HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Az Amazon zöld utat adott az elmúlt évek egyik legjobb krimi képregényén alapuló sorozatnak

A Prime Video – az Amazon streamingszolgáltatója – zöld utat adott Ed Brubaker és Sean Phillips képregényén alapuló sorozatnak.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A hazai képregényrajongók előtt sem ismeretlen Ed Brubaker neve, hiszen a Vad Virágok Könyvműhely gondozásában megjelent Alvilág, azaz Criminal itthon is olvasható – legalábbis az első három része. A többszörösen Eisner-díjas képregénysorozat immár esélyt kap arra, hogy a nagyobb közönség is megismerhesse – ugyanis a Prime Video berendelte az adaptációt.

Az Alvilág széria showrunnerje a Hightower írója, Jordan Harper lesz. Maga a képregény szerzője, Ed Brubaker sem ül messze az írói széktől,

ugyanis Harperrel együtt ő is közreműködik az adaptációhoz showrunnerként.

Emellett pedig a pilotepizódot is ő írja és producerként is támogatja a projektet Sarah Carbiener, Phillip Barnett és Legendary Televisionnel együtt.

HIRDETÉS

Maga az Alvilág Ed Brubaker 2015-ben indult krimi multiszagája, amit Sean Phillips illusztrátorral közösen alkot. A történet különböző – akár generációkon átívelve – családokat mutat be, akiket így vagy úgy, de bűn és gyilkosság köt össze. A magyarul is olvasható kötetekről anno így vélekedtünk:

De nagy kár, hogy apád gengszter volt, s te is az maradtál – Alvilág képregénykritika

Forrás: Deadline